Γιάννενα: «Επιστρέφουν» 120 χιλ. ευρώ στο Δήμο Ζαγορίου Γιάννενα: «Επιστρέφουν» 120 χιλ. ευρώ στο Δήμο Ζαγορίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Επιστρέφουν» 120 χιλ. ευρώ στο Δήμο Ζαγορίου

Γιάννενα: «Επιστρέφουν» 120 χιλ. ευρώ στο Δήμο Ζαγορίου
Για δικαίωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επιστροφή 120.000 ευρώ από παλιό έργο κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή Ζαγορίου.
Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της, το Ελεγκτικό Συνέδριο με πρόσφατη απόφασή του δικαίωσε το Δήμο Ζαγορίου στην διαμάχη του με το Ελληνικό Δημόσιο, μετά από επτά και πλέον χρόνια, για  υπόθεση που αφορούσε δημοσιονομική διόρθωση ύψους 120.763,58 ευρώ για έργο στον πρώην Δήμο Κεντρικού Ζαγορίου. 
Το ποσό αυτό θα πρέπει να επιστραφεί στο Δήμο Ζαγορίου μέσα από διαδικασίες που προβλέπονται.  Σχετική ενημέρωση, για την εξέλιξη,  έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται, «πρόκειται για παλιό έργο στην Τ.Κ. Μονοδενδρίου, το καλντερίμι που συνδέσει την πλατεία με το υπαίθριο θέατρο, το οποίο  ήταν  ενταγμένο στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (Ο.Π.Α.Α.Χ.) και στην πορεία κλήθηκε να το πληρώσει ο Δήμος από τα ταμεία του, εξαιτίας διαφορετικών εκτιμήσεων και ερμηνειών ως προς την τήρηση όλων των αδειοδοτήσεων και της επιλεξιμότητάς του».
Το 2011 ο νεοσύστατος τότε Δήμος Ζαγορίου ζήτησε την ακύρωση της σχετικής απόφασης, όπως και τελικά έγινε, αφού το 1ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την απόφαση 2129/2017 η οποία δημοσιεύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της επιβολής του μέτρου της δημοσιονομικής διόρθωσης.
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Επιστρέφουν» 120 χιλ. ευρώ στο Δήμο Ζαγορίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4268971121061949366
Σχόλια
item