Ιράν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις διαδηλώσεις της Κυριακής Ιράν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις διαδηλώσεις της Κυριακής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιράν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις διαδηλώσεις της Κυριακής

Ιράν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις διαδηλώσεις της Κυριακής

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στο Ιράν, σύμφωνα με –επίσημη εκτίμηση- της ιρανικής τηλεόρασης.

«Στα γεγονότα της χθεσινής (Κυριακή) νύχτας, δυστυχώς, συνολικά 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες πόλεις», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, μεταδίδοντας εικόνες από καταστροφές που προκλήθηκαν από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Εξάλλου, το Σάββατο συνελήφθησαν περίπου 200 διαδηλωτές στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε όπως ανακοίνωσε ο αντινομάρχης της πόλης, Αλί Ασγκάρ Νασερμπάχτ.

«Μπορούμε να συζητήσουμε με ειρήνη, ασφάλεια και τάξη, τα αιτήματα των πολιτών, όπως κάνουμε τα τελευταία 40 χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αμιρ Χαταμί. 

Ο Χαταμί δήλωσε ότι η «παγκόσμια αλαζονεία» και οι εχθροί του Ιράν, επιδιώκουν να προκαλέσουν αισθήματα ανασφάλειας και αστάθειας στη χώρα. «Να σταματήσουμε τα σχέδιά τους μέσω της εθνική αλληλεγγύης, ενότητας και ακεραιότητας» είπε. 

Ο ιρανός υπουργός Άμυνας κάλεσε επίσης την ιρανική κοινή γνώμη να προσπαθήσει να διατηρήσει την τάξη, να υπακούσει στους νόμους και να ενδυναμώσει την ενότητα του Ιράν. 

Ο ισραηλινός υπουργός Μυστικών Υπηρεσιών Ίζραελ Κατζ ενθάρρυνε τη Δευτέρα τους Ιρανούς αντικαθεστωτικούς να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, αλλά πρόσθεσε παράλληλα πως πολιτική της χώρας του είναι να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τεχεράνης.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιράν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις διαδηλώσεις της Κυριακής
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 240601411056270663
Σχόλια
item