Παρουσία ΥΕΘΑ και Αρχηγών η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας …Στη Σχολή Πυροβολικού! ( video) Παρουσία ΥΕΘΑ και Αρχηγών η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας …Στη Σχολή Πυροβολικού! ( video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παρουσία ΥΕΘΑ και Αρχηγών η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας …Στη Σχολή Πυροβολικού! ( video)

Παρουσία ΥΕΘΑ και Αρχηγών η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας …Στη Σχολή Πυροβολικού! ( video)
Παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Κάμμένου και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων  πραγματοποιήθηκε η Εορτή της Προστάτιδος του Όπλου του Πυροβολικού στη Σχολή του Πυροβολικού!
Στην Τελετή παραβρέθηκαν πρώην Αρχηγοί ,Πολιτικοί  αντιπροσωπίες Αξιωματικών και Μαθητές Παραγωγικών Σχολών !
Ο ΥΕΘΑ στον Χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού, για να εορτάσω μαζί σας με θρησκευτική ευλάβεια τη μνήμη της Προστάτιδος του Όπλου του Πυροβολικού Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.
Μια διπλή εορτή που συμβολίζει και πάλι τη στενή συνύπαρξη της Ορθοδοξίας με την Ελλάδα μας, μία σχέση η οποία είναι απαραίτητη όχι μόνο στους χαλεπούς καιρούς μας, αλλά πάντοτε.
Η Αγία Βαρβάρα, η Μεγαλομάρτυς, με τη θυσία της στο βωμό της ορθόδοξης πίστης, δείχνει διαχρονικά το δρόμο στους υπερασπιστές των ιδανικών του Έθνους μας, ως σύμβολο γενναιότητας, αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας.
Η σημερινή τελετή αποτελεί συνάμα και μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσω από κοντά αξιόλογα στελέχη – πυροβολητές, με βαθειά γνώση της επιστήμης τους και των εξελίξεων του Όπλου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ταυτόχρονα με τη μνήμη της Αγίας τιμούμε τους αθανάτους ήρωες του πυροβολικού μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας, που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Τη στιγμή αυτή ας στρέψουμε τη σκέψη μας προς τους ηρωικούς νεκρούς μας, για να τους διαβεβαιώσουμε ότι η θυσία τους θα μας δείχνει το δρόμο του καθήκοντος προς την πατρίδα, διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο στρατός μας και το πυροβολικό μας έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προστατεύει τα ιερά και τα όσια, από κάθε επιβουλή.
Από την ίδρυση του πρώτου τμήματος πυροβολικού το 1821 έως τις μέρες μας, σε κάθε σελίδα της ιστορίας μας αναγράφονται τα κατορθώματα των πυροβολητών μας. Σε όλους τους αγώνες του Έθνους, το πυροβολικό με την ένδοξη πορεία του κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στη συνείδηση των Ελλήνων.
Στην Τελετή παραβρέθηκαν πρώην Αρχηγοί ,Πολιτικοί  αντιπροσωπίες Αξιωματικών και Μαθητές Παραγωγικών Σχολών!
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Παρουσία ΥΕΘΑ και Αρχηγών η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας …Στη Σχολή Πυροβολικού! ( video)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6636761719177634582
Σχόλια
item