Η Δέσποινα Ολυμπίου στο TLIFE: Πώς είναι η ζωή με το μωρό; Παντρεύτηκε; Αποκλειστικά το νέο της τραγούδι

Η Δέσποινα Ολυμπίου στο TLIFE: Πώς είναι η ζωή με το μωρό; Παντρεύτηκε; Αποκλειστικά το νέο της τραγούδι
Η Δέσποινα Ολυμπίου μιλάει για πρώτη φορά μετά τη γέννηση του μωρού της και μας εμπιστεύεται αποκλειστικά λίγο από το καινούριο της τραγούδι "Όπου μας πάει η καρδιά" που κυκλοφορεί αύριο.

Τη γνωρίζω χρόνια πια. Έχουμε γελάσει πολύ οι δυο μας. Πάντα όμως αυτό που την ξεχώριζε μέσα μου είναι η ηρεμία της, η ψυχραιμία της και η δοτικότητά της. Straight παιδί, δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις, ειλικρινής και με ένα ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ που την ξεχωρίζει. Μας ένωσε η βελούδινη φωνή της. 

Γνωριστήκαμε σε μια συνέντευξη πριν αρκετά χρόνια. Μας έδεσαν κάποια live και αργότερα μια θεατρική παράσταση, δυο ποτήρια κρασί και πολλά γέλια στη βεράντα του σπιτιού της μέχρι το ξημέρωμα σχεδόν.


Ανέκαθεν κοιτούσε τη θετική πλευρά της ζωής. Ρεαλίστρια με έναν δικό της τρόπο, χωρίς να χάνει το συναίσθημα. Και μια τραγουδίστρια που τραγουδάει με την ψυχή της και την καρδιά της. 

Η Δέσποινα, αν τη συναναστραφείς, έχει γενικότερα μια μελωδικότητα. Οι κινήσεις της, ο τρόπος που μιλάει, το βλέμμα της. Όχι μόνο η φωνή της. Και πάντα, έχει έναν δικό της τρόπο, μητρικό σχεδόν, να περιβάλλει με αγάπη τους δικούς της ανθρώπους.

Σήμερα είναι μαμά. Βιώνει την απόλυτη ευτυχία. Κι ακόμα και στην κούραση ενός μωρού, δεν χάνει ποτέ το χιούμορ της. Αυτοσαρκάζεται, γελάει δυνατά και είναι πιο χαρούμενη από ποτέ. Πώς είναι η ζωή της σήμερα; Πόσο άλλαξε η καθημερινότητα μετά το προσωπικό της θαύμα; Τραγουδάει στο μωρό της; Μήπως παντρεύτηκε και δεν το ξέρουμε; Θα μας επιτρέψει να ακούσουμε λίγο από το καινούριο της τραγούδι;

-Πόσο άλλαξε τη ζωή σου αυτό το μωρό;
Αυτό το μωρό έφερε στη ζωή μου την ικανότητα να αγαπώ στον υπερθετικό βαθμό. Απέκτησαν αξία φράσεις που δεν χρησιμοποιούσα, όπως το "για πάντα", και έγιναν όλα πιο όμορφα. 

Μαζί με αυτά, άλλαξε και ο τρόπος με τον οποίο βλέπω τις μαμάδες. Τις κοιτάζω με περισσότερο θαυμασμό και τώρα τις συμμερίζομαι, ως συμπάσχουσα στις αυπνίες από το κλάμα μέσα στη νύχτα και στις δυσκολίες μιας μετάβασης από το ανέμελο στο αγωνιώδες και από το αδιάφορο στο ένθερμο.

 Άλλαξε φυσικά η καθημερινότητά μου, το ωράριό μου, η ζωή μου, το κορμί μου …θες κι άλλα;

-Τι θυμάσαι έντονα από την εγκυμοσύνη σου;
Την εγκυμοσύνη, με εξαίρεση το δεύτερο μήνα, την πέρασα ομαλά και ήρεμα. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που ήμουν έγκυος. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η αφηρημάδα και η αδεξιότητα.

Εκεί που δεν μπορείς να σκύψεις, όλα σου πέφτουν! Γενικότερα ήμουν ήρεμη, με μια συνειδητή χαρά για αυτό που γίνεται μέσα μου και στη ζωή μου. Προετοιμάστηκα καταλλήλως και όλα έγιναν με μια μεθοδική σειρά. 

Το μόνο πράγμα που με ένοιαζε ήταν να αναπτύσσεται το μωράκι μου με ασφάλεια και υγεία. Αφού έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ήμουν ήσυχη πως όλα πάνε κατ’ ευχήν, άρχισα να ετοιμάζω το δωμάτιο του, ούτως ώστε με τον ερχομό του να είναι όλα στη θέση τους, αν και τελικά με τον ερχομό του γίνανε όλα άνω - κάτω.

-Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας την πιο έντονα συναισθηματική στιγμή σου μέχρι στιγμής;
Εύκολα! Tο ζενίθ της συγκίνησης ήταν στο μαιευτήριο, η στιγμή που μου το έβαλαν πάνω στο στήθος μου και το αγκάλιασα για πρώτη φορά. Μαγεία!!! Θυμάμαι που έκλαιγε και μόλις το ακούμπησαν πάνω μου σταμάτησε το κλάμα λες και πάτησες το off! Μακάρι να γινόταν και τώρα αυτό με τους κολικούς, αλλά δεν… 

Άλλη μεγάλη συγκίνηση ήταν το πρώτο συνειδητό χαμόγελο.

-Σε έπιασε ο πανικός την πρώτη μέρα που γύρισες σπίτι με το μωρό ή είσαι ψύχραιμη μανούλα;
Γενικότερα είμαι ψύχραιμη και δεν με πιάνει πανικός εύκολα. Ίσα - ίσα, ανυπομονούσα να φύγω από το μαιευτήριο και να γυρίσω σπίτι.

-Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάτι αστείο που έγινε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή αργότερα;
Ήμουν χαρούμενη στην εγκυμοσύνη μου και γελούσα συχνά. Θυμάμαι πως έκλαιγα από τα γέλια σε 2-3 περιπτώσεις σε σημείο που δεν ξεχώριζα αν κλαίω ή αν γελώ τελικά, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ τους λόγους. 

Είναι βλέπεις η ώρα που σου δίνω αυτήν τη συνέντευξη μια ώρα δύσκολη, η μέρα μου ήταν εξαντλητική και δυσκολεύομαι αρκετά να συγκεντρωθώ.

-Θα παντρευτείς; Ή μήπως παντρεύτηκες κρυφά και δεν μας το είπες;
Μπορείτε να με θεωρείτε παντρεμένη.

-Σε γνωρίζω χρόνια και ένα από τα χαρακτηριστικά σου είναι πάντα να κρατάς χαμηλούς τόνους. Ανάλογα χειρίστηκες και την εγκυμοσύνη σου. Πιστεύεις το ότι δεν “πουλάς” την προσωπική σου ζωή είναι κάτι που σου έχει κοστίσει γενικά στην καριέρα σου;
Μου αρέσει η ησυχία αν και η δουλειά μου έχει να κάνει με εντάσεις και "φασαρία", και ενώ η ιδιότητα της τραγουδίστριας πολλές φορές συνάδει με προβολή και διαφήμιση, στην προκειμένη δεν ήθελα να προβάλω την εγκυμοσύνη μου για πολλούς λόγους. Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι, αυτό είναι όλο. 

Δεν ακολουθώ καμία έξυπνη στρατηγική, ούτε εκμεταλλεύομαι πρόσωπα και καταστάσεις στο βωμό της καριέρας. Δεν μου αρέσει. Είμαι εκτός star system, γιατί μάλλον δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία μου. 

Μου δίνεις την ευκαιρία δε, με αυτήν την ερώτησή σου, να αναφέρω και το εξής... Κάποιοι συνάδελφοί σου όπως κι εσύ η ίδια, πρώτη από όλους, γνωρίζατε για την εγκυμοσύνη μου, αλλά σεβαστήκατε την επιθυμία μου να μην κάνω καμία δήλωση, όπως και να μην αναφέρετε από μόνοι σας το γεγονός, και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. 

Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους έδειξαν ενδιαφέρον και χάρηκαν με τη χαρά μου, με κάλεσαν σε τηλεοπτικές εκπομπές και αυτοί επίσης σεβάστηκαν την επιθυμία μου να μην εμφανιστώ, χωρίς να με παρεξηγήσουν.

-Τι μας ετοιμάζεις τώρα στην επαγγελματική σου ζωή;
Σε αυτήν τη φάση της ζωής μου, επειδή θηλάζω αποκλειστικά, δεν μπορώ να εργαστώ. Σας χαρίζω όμως ένα καινούριο τραγούδι που είχα ετοιμάσει σε στίχους του Σταύρου Σταύρου και μουσική του Τάκη Μπουγά, με τίτλο "Όπου μας πάει η καρδιά". Θα κυκλοφορήσει πρώτη Δεκεμβρίου από τη Heaven music.

-Ο ερχομός ενός παιδιού πόσο ασήμαντα κάνει τα κάποτε σημαντικά;
Δεν με χαρακτηρίζει η παρόρμηση συνεπώς σκέφτομαι αρκετά και αναλύω τόσο όσο χρειάζεται για να κρατήσω το ωφέλιμο και να ξεχωρίσω τα σημαντικά. 

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην τύχη τους κι ότι γίνει. Είμαι όμως ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα, την τάξη και τη συνέπεια. Το μωρό με ανάγκασε να γίνω πιο χαλαρή γενικότερα, να αποβάλω το άγχος του να είμαι συνεπής με όλα και να αγχώνομαι με λεπτομέρειες. 

Δεν άφηνα τίποτα για αύριο. Τώρα αφήνω και για αύριο και για μεθαύριο και ίσως να το ξεχάσω κιόλας για καμιά βδομάδα! Πρώτα από όλα και πάνω από όλα το μωρό μου, που στην παρούσα χρειάζεται όλη την προσοχή και φροντίδα μου.


-Πώς είναι η καθημερινότητά σου τώρα; Μεταξύ πάνας και κλάματος, βρίσκεις χρόνο για τη μουσική σου;
Προς το παρόν προσπαθώ να βρω χρόνο να κάνω μπάνιο. Ακόμα δεν έχει κλείσει τους τρεις μήνες και όπως καταλαβαίνεις είμαι on demand του μωρού. Μερικές φορές δεν ξέρω τι μέρα είναι ή τι έλεγα πριν πέντε λεπτά.

-Τελικά ένα μωρό φέρνει ένα ζευγάρι πιο κοντά; Το δένει περισσότερο; 
Αναμφισβήτητα! Η αγάπη μου για τον Πάνο είναι τόσο βαθιά... Είναι ο άντρας που με έκανε να σκεφτώ την οικογένεια και αυτός που μου χάρισε το πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου.

-Ο μπέμπης είναι ήσυχος ή κλαψιάρης; Κλαίει μελωδικά ή φαλτσάρει; 
Το πρώτο κλάμα που άκουσα νόμισα ότι ήταν μελωδικό, μετά από μέρες όμως δυναμώνει η ένταση και αλλάζει το ύφος του ήχου. Είναι απαιτητικός, ανυπόμονος, του αρέσει ο κόσμος και οι συζητήσεις και φυσικά οι αγκαλιές. 

Όσο για το κλάμα, υπάρχουν στιγμές που δοκιμάζεται η αντοχή μας. Κλαίει για να εκφράσει την πείνα, τον πόνο και ό,τι άλλο το ενοχλεί, γιατί δεν έχει άλλο τρόπο να το εκφράσει. Όταν όμως σου χαμογελάει και λέει "άγου" τα έχεις ξεχάσει όλα!

-Πιστεύεις ότι αυτή η αλλαγή στη ζωή σου θα επηρεάσει και τη μουσική σου; 
Δεν νομίζω η μητρότητα να με έκανε πιο ώριμη ή πιο επιλεκτική. Στη μουσική δοκιμάζω και δοκιμάζομαι συνεχώς.

-Πώς θα περιέγραφες την εμπειρία της εγκυμοσύνης; Έτρωγες πολύ; Πόσα κιλά πήρες; 
Η εγκυμοσύνη είναι μαγική διαδικασία. Διάβαζα κάθε εβδομάδα για το τι γίνεται στο σώμα και πως εξελίσσεται η δημιουργία του μωρού και έζησα την κάθε στιγμή. Με το που διαισθάνθηκα ότι έμεινα έγκυος σταμάτησα τη δουλειά, τα ταξίδια, τα ξενύχτια και τις εντάσεις και θωράκισα όσο καλύτερα μπορούσα αυτό που μου συνέβαινε. 

Έβαλα 23 κιλά δυστυχώς γιατί έτρωγα τα πάντα όλα και πεινούσα διαρκώς. Ήμουν ασυγκράτητη και εκμεταλλεύτηκα στο έπακρον την δικαιολογία της εγκυμοσύνης.

-Τραγουδάς στο μωρό σου; Τι του τραγουδάς; 
Βέβαια και του τραγουδώ, θέλοντας και μη. Το ρεπερτόριο έχει διάφορα είδη, από νανουρίσματα, κλασικές μελωδίες, παιδικά, νησιώτικα, λαϊκά, μέχρι και τον εθνικό ύμνο του έχω τραγουδήσει!

-Πώς ένιωσες όταν πρωτοείδες και αγκάλιασες το μωρό σου; Τι σκέφτηκες; 
Έκλαιγα από χαρά και τη στιγμή εκείνη ήξερα πως υπάρχει Θεός. Ήταν σαν να ξεχείλιζα από ευτυχία.

-Σκέφτηκες ήδη το πρώτο του κορίτσι; (χαχαχαχα)
Είπαμε έχουμε φαντασία, αλλά εσύ το παράκανες!! Να είναι ευτυχισμένος και ό,τι θέλει.

-Προγραμματίζεις κάποιες εμφανίσεις κάποια στιγμή ή θα πάρεις μια απόσταση για αρκετό καιρό; 
Θα δείξει... δεν ξέρω τι και πότε θα κάνω την επόμενη συνεργασία. Προς το παρόν τα πάγωσα όλα.

-Ποιο είναι το βασικότερο πράγμα που δεν θέλεις να κάνεις ως μαμά; 
Θα ήθελα να κάνω όσα λιγότερα λάθη γίνεται ως μαμά. Να με εμπιστεύεται και να του δίνω το καλό παράδειγμα. Δεν θέλω να του περιορίσω την ελευθερία του θέλοντας να το προστατεύσω.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και όνειρα;
Ζω ήδη ένα όνειρο και θα ήθελα να προσαρμοστώ εύκολα και γρήγορα στον κόσμο του παιδιού, κάτι το οποίο μέχρι και πριν την εγκυμοσύνη μου, μου ήταν αδιάφορο. Θέλω να μπορώ να δραστηριοποιηθώ ξανά και να καταφέρω να τα προλαβαίνω όλα και για το μωρό, αλλά και για μένα και τη σχέση μου.

-Σε άλλαξε η μητρότητα;
Δεν ξέρω.. ακόμα δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή στον τρόπο σκέψης, παρά μόνο στον τρόπο ζωής.

-Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι φίλοι στη ζωή σου; 
Οι φίλες μου είναι η καλύτερή μου επένδυση έως τώρα. Είναι η οικογένεια που επέλεξα. Χωρίς φίλους είσαι φτωχός.

-Τι σου λείπει (αν σου λείπει) από την “προηγούμενη” ζωή σου; 
Μου λείπει το σκυλί μου, που ήταν αγάπη μεγάλη για δωδεκάμισι χρόνια και έφυγε τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης μου. 

Όσο για της πρακτικής φύσεως ελλείψεις, χρειάζομαι σίγουρα ένα δωδεκάωρο ύπνο και ένα καλό treatment περιποίησης για να ευχαριστήσω και τη γυναικεία ματαιοδοξία, γιατί πέραν της ψυχικής μου εφορίας, αυτό το κομμάτι θέλοντας και μη, έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

-Υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις;
Όχι. Είμαι ικανοποιημένη με αυτό που είμαι. Εξάλλου τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
epirusblog.gr
5 of 5
Η Δέσποινα Ολυμπίου στο TLIFE: Πώς είναι η ζωή με το μωρό; Παντρεύτηκε; Αποκλειστικά το νέο της τραγούδι
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 1094187022383385544
item