Προετοιμάζουμε τον χώρο μας για τις γιορτές με τη βοήθεια του feng shui! Προετοιμάζουμε τον χώρο μας για τις γιορτές με τη βοήθεια του feng shui! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προετοιμάζουμε τον χώρο μας για τις γιορτές με τη βοήθεια του feng shui!

Προετοιμάζουμε τον χώρο μας για τις γιορτές με τη βοήθεια του feng shui!
Χαρά, προσμονή και ευχάριστη διάθεση για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται… Όμως, κάποιοι από εμάς κατακλύζονται από άγχος, ψυχική και σωματική κόπωση και θλίψη.

Εμείς θα προετοιμάσουμε τον χώρο μας και τον εαυτό μας με την θετική ενέργεια του feng shui, έτσι ώστε να είμαστε σε πολύ καλύτερη διάθεση και αρμονία στον χώρο μας, τις φετινές γιορτές!

1/ Αρχικά φροντίζουμε να καθαρίσουμε σχολαστικά το σπίτι και το γραφείο μας και να απαλλαγούμε από αντικείμενα ή ακόμα και έπιπλα που δεν μας αρέσουν

Με τον ερχομό των γιορτών γενικά και του νέου έτους ειδικότερα, είναι σημαντικό να απαλλάξουμε τον χώρο μας από τα συσσωρευμένα, άτακτα τοποθετημένα αντικείμενα που αποφεύγουμε να τακτοποιήσουμε μέχρι τώρα.

Τα βιβλία, οι φωτογραφίες, τα cd, τα ρούχα μας αλλά και οι φάκελοι του γραφείου μας είναι απαραίτητο να είναι οργανωμένα και όμορφα τοποθετημένα στα ράφια, τις ντουλάπες του σπιτιού μας και τις βιβλιοθήκες του εργασιακού μας χώρου, αφού αφαιρέσουμε (μια και καλή!) όλα όσα δεν επιθυμούμε να έχουμε πλέον.

Παράλληλα, φροντίζουμε να καθαρίσουμε σχολαστικά όλα τα δωμάτια έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή, ήρεμη ροή της ενέργειας Qi στον χώρο.

2/ Καθορίζουμε σαφώς τις κινήσεις μας (και τα όριά μας!) σχετικά με την οργάνωση οικογενειακών δείπνων, την αγορά δώρων, τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μας

Είναι λογικό εν όψει γιορτών να έχουμε σαφώς περισσότερα πράγματα να κάνουμε, περισσότερους ανθρώπους να συναντήσουμε και -δυστυχώς- περισσότερα έξοδα.

Είναι πολύ σημαντικό όμως να καθορίσουμε πρώτα απ
ό όλα τι είμαστε εμείς σε θέση (και διάθεση) να πράξουμε, χωρίς προσωπική πίεση ή άγχος και να μην προσπαθούμε να εντάξουμε στο γιορτινό μας πρόγραμμα δεκάδες υποχρεώσεις και αγορές που όμως είναι πολύ πιο πάνω από τις φυσικές, συναισθηματικές και οικονομικές δυνατότητές μας.

Ακολουθώντας την προσωπική μας ενέργεια και διαίσθηση, χωρίς ένταση, καταναγκασμό και στρες, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πολύ περισσότερα σε όλους όσους αγαπάμε, χωρίς όμως να καταβάλλουμε ενεργειακά το σώμα μας και τον ψυχισμό μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα μας βοηθήσει και η τοποθέτηση ενός φτερού (σε διακοσμητικό ή πίνακα, ιδανικά χρωματιστό) στην είσοδο ή στην νότια πλευρά του χώρου μας, που θα μας δώσει ενεργειακή ώθηση και θα ξεκαθαρίσει τα θέλω μας και τις κινήσεις μας.

3/ Στολίζουμε τον χώρο μας με μέτρο και χωρίς υπερβολές

Ένα πολύ μεγάλο και ογκώδες χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι σίγουρα εντυπωσιακό, δεν θα πρέπει όμως να μπλοκάρει την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας.

Γι′ αυτό λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας το μέγεθός του και ο στολισμός του να είναι ανάλογος με το μέγεθος και τον στολισμό του υπόλοιπου σπιτιού μας.

Στόχος μας είναι η οπτική ομοιογένεια στον χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει ομαλότητα και ομοιογένεια ενεργειακά και να αποφευχθεί η διάσπαση και ο διαχωρισμός των προσωπικών μας ενεργειών.

Φροντίζουμε οι χρωματισμοί και τα υλικά που θα επιλέξουμε να είναι σύμφωνα με το στοιχείο της Γης (καφέ-σοκολατί, κρεμ χρώματα, φυσικά υλικά) και της φωτιάς (κόκκινα, μωβ χρώματα, μεταλλικά διακοσμητικά και κεριά).

4/ Ενισχύουμε την πλευρά της οικογένειας, σύμφωνα με το χάρτη Bagua του feng shui, στον χώρο μας.

Ο τομέας της οικογένειας βρίσκεται στη ανατολική πλευρά του σπιτιού μας και είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ενεργειακά ειδικά αυτές τις μέρες λόγω της γενικότερης έντασης, των αυξημένων υποχρεώσεων αλλά και της σχολικής αργίας (όπου τα παιδιά βρίσκονται σπίτι και συνεπώς υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της οικογένειας).

Επιλέγουμε ξύλινα διακοσμητικά, φυτά όπως η φτέρη, ο υάκινθος, το αλεξανδρινό ή λουλούδια όπως ο κρίνος και η βιολέτα που φέρνουν το στοιχείο του ξύλου.

Παράλληλα, χρησιμοποιούμε πράσινους και καφέ χρωματισμούς, ενώ τοποθετούμε σε αυτή την ανατολική πλευρά συγκεντρωμένες όλες τις φωτογραφίες της οικογένειας.

Τέλος, είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε και να ευγνωμονούμε όσα ήδη κατέχουμε και όσα έχουμε πετύχει στην ζωή μας χωρίς να εστιάζουμε στην απώλεια και την όποια έλλειψη υπάρχει.

Έτσι προσελκύουμε θετική ενέργεια και ευημερία στην ζωή μας!

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui
Epirusblog Gr
5 of 5
Προετοιμάζουμε τον χώρο μας για τις γιορτές με τη βοήθεια του feng shui!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2910990867347547746
Σχόλια
item