Fashion tips για τη γιορτινή εμφάνιση από τη make up artist Έλενα Ψωμά και τον hairstylist Τηλέμαχο Κωστόπουλο

Fashion tips για τη γιορτινή εμφάνιση από τη make up artist Έλενα Ψωμά και τον hairstylist Τηλέμαχο Κωστόπουλο
Λάμψη με έμφαση στο έντονο χρώμα στα χείλη και χτενίσματα με χαλαρές μπούκλες και κύματα
Στιλ εμπνευσμένο από τις κορυφαίες σταρ της δεκαετίας του 1930 προτείνουν για το εορταστικό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς οι κορυφαίοι επαγγελματίες της μόδας. 
Βλέμμα που μαγνητίζει, έντονα χείλη για φίλημα, αλλά και μαλλιά κυματιστά, πιασμένα σε όμορφους κότσους ή αφημένα κάτω, είναι λίγα μόνο από τα fashion tips που συστήνουν για φέτος η αγαπημένη make up artist πολλών celebrities Ελενα Ψωμά και ο hairstylist Τηλέμαχος Κωστόπουλος.
Ανανεωθείτε και αλλάξτε διάθεση, εγκαταλείποντας για λίγο το συνηθισμένο σας στιλ και υιοθετώντας απλά στοιχεία ομορφιάς, που, αν και παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, προσαρμόζονται άψογα στις απαιτήσεις τού σήμερα. 
Ενα από τα στοιχεία αυτά, όπως εξηγεί η make up artist Ελενα Ψωμά, είναι σίγουρα το έντονο χρώμα στα χείλη, το οποίο παραπέμπει στα flapper girls των δεκαετιών του '20 και του '30.
«Τα μοντέρνα flapper girls της εποχής εκείνης θυμίζουν τα κορίτσια τού σήμερα, που ζουν έντονα και ανεξάρτητα. Αν και τότε ο τρόπος ζωής τους θεωρούνταν επαναστατικός για την εποχή, σήμερα μοιάζει απόλυτα φυσιολογικός. Ετσι, ένα από τα στοιχεία ομορφιάς που τις έκανε ξεχωριστές ήταν το έντονο μακιγιάζ, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τη λάμψη των γιορτών».
Τα έντονα χείλη, σε ισορροπία με τις σκούρες σκιές για τα μάτια, θεωρούνται must για την εποχή, σύμφωνα με την Ελενα Ψωμά.
«Το έντονο χρώμα στα χείλη τα κάνει να δείχνουν πιο γεμάτα και ζουμερά, επομένως πιο ερωτικά. Για να μην είναι υπερβολικό και ξεπερασμένο το αποτέλεσμα, όμως, θα πρέπει να διατηρήσετε την ισορροπία στο υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου και ιδιαίτερα των ματιών. 
Το draping είναι η τεχνική που προσπαθεί να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο συγκεκριμένα στοιχεία του προσώπου, με τη χρήση ρουζ σε διαφορετικούς τόνους. 
Η εκθαμβωτική λάμψη και το χρώμα υγείας είναι το παν. Από την άλλη, η νέα χρονιά σάς προκαλεί να ξεπεράσετε το κλασικό μαύρο ή γκρι smoky μακιγιάζ ματιών και να χρησιμοποιήσετε το σκούρο μπλε ή το μελιτζανί, αν θέλετε να δώσετε επιπλέον βάθος στο βλέμμα. 
Αν αγαπάτε το μακιγιάζ σε ουδέτερους τόνους, αλλά υπάρχουν στιγμές που θέλετε να το αναβαθμίσετε δίνοντάς του ένα σέξι touch, τότε το καφεκόκκινο χρώμα είναι η τέλεια επιλογή για τα χείλη σας και ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Επίσης, τολμήστε με προσοχή να τοποθετήσετε μικρά τουφάκια βλεφαρίδες ανάμεσα στις δικές σας, για ακόμα πιο... δραματική θηλυκότητα».
Οπως εξηγεί ο hairstylist Τηλέμαχος Κωστόπουλος, η έντονη θηλυκότητα ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τις γυναίκες της δεκαετίας του 1930, όπου τα χτενίσματα έπαιζαν ρόλο υψίστης σημασίας σε κάθε εμφάνιση.
«Μιλάμε για μια εποχή που οι γυναίκες, όπου κι αν πήγαιναν, φορούσαν απαραίτητα καπέλο και όταν το έβγαζαν, ήθελαν να είναι πάντα καλοχτενισμένες. Οπως τότε, έτσι και σήμερα οι χαλαρές μπούκλες και τα κύματα είναι στη μόδα κι αυτό γιατί χαρίζουν στιλ, είτε σε μακριά είτε σε πιο καρέ κουρέματα. 
Ειδικά για φέτος, μπορείτε να επιλέξετε μαλάκα κύματα (waves) κοντά στο πρόσωπο ή να δημιουργήσετε κυματισμούς και μπούκλες pin σε ομαλές γραμμές» αναφέρει ο γνωστός κομμωτής, ο οποίος δημιούργησε τα πιο εορταστικά hair looks στο αγαπημένο μοντέλο των σχεδιαστών Ευαγγελία Κουταλίδου, τα ρούχα της οποίας επιμελήθηκε η Σοφία Θωμαΐδη.
Πλεξούδες
«Με τα κύματα -ή αλλιώς με έντονη vang- μπορείτε να έχετε τα μαλλιά σας χτενισμένα ελεύθερα κάτω ή να δημιουργήσετε όμορφους κότσους. Το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι απίστευτα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο, αφού, αν έχετε κάνει τεχνικές χρώματος στα μαλλιά, αυτές θα αναδειχτούν ακόμα περισσότερο. 
Αφήστε τα πιο σφιχτά και έντονα στυλιζαρισμένα χτενίσματα και υιοθετήστε πιο χαλαρές γραμμές, που θα «κλέψουν» χρόνια από πάνω σας. 
Για τις μικρότερες ηλικίες, οι έντονες αλλά καλά ανοιγμένες πλεξούδες, σε συνδυασμό με λίγα τουφάκια που μπορεί να βγαίνουν σαν ξέφτια από αυτές, θα δώσουν ένα ρομαντικό και σύγχρονο αποτέλεσμα».
epirusblog.gr
5 of 5
Fashion tips για τη γιορτινή εμφάνιση από τη make up artist Έλενα Ψωμά και τον hairstylist Τηλέμαχο Κωστόπουλο
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 7994069546680483013
item