Γιάννενα: ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ - Επιτυχημένη η εκδήλωση στο πλαίσιο του Erasmus+ Γιάννενα: ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ - Επιτυχημένη η εκδήλωση στο πλαίσιο του Erasmus+ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ - Επιτυχημένη η εκδήλωση στο πλαίσιο του Erasmus+

Γιάννενα: ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ - Επιτυχημένη η εκδήλωση στο πλαίσιο του Erasmus+
Με χριστουγεννιάτικη διάθεση στολίστηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, ώστε να υποδεχθεί το κοινό και τους συντελεστές της εκδήλωσης για τη διάχυση των στόχων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Agenda 2030: That’s our challenge!».
Η επιτυχημένη και πρωτότυπη εκδήλωση περιλάμβανε την παρουσίαση των 17 Στόχων από μαθητές που συμμετέχουν στο πολυδιάστατο πρόγραμμα, που σχετίζεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και υλοποίηση των ανθρωπιστικών ιδεωδών του ΟΗΕ, την εισήγηση του Δημητρίου Φατούρου, Υπεύθυνου Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), καθώς και τη σύμπραξη του Θέμη Τζημόπουλου, Ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα και διεθνούς παίκτη με την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος ενεργεί για την εξάλειψη της φτώχειας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Φιλήμων Καραμήτσος, Δημοσιογράφος.
Αξιόλογη ήταν η πρωτοβουλία των μαθητών να θέσουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές αλλά και να συμμετάσχουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο βιωματικό παιχνίδι «Έχουμε Στόχους».
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στο σχολείο για την παράλληλη Δράση Εθελοντικής Προσφοράς προς τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, με συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, χαρτικών και παιχνιδιών, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ιωαννιτών.
Έτσι, η εκδήλωση καθαυτή αποτέλεσε «ενημέρωση για την Agenda 2030 και, ταυτόχρονα, υλοποίηση του Στόχου 1: Μηδενική Φτώχεια, του Στόχου 4: Ποιοτική Εκπαίδευση και του Στόχου 17: Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων», όπως εύστοχα διαπίστωσε ο κ. Φατούρος, ο οποίος θα παραμείνει «συντονισμένος» για ανάλογες δραστηριότητες του σχολείου.
anex.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ - Επιτυχημένη η εκδήλωση στο πλαίσιο του Erasmus+
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4925171742320340918
Σχόλια
item