Τώρα κατάλαβαν στο ΥΠΟΙΚ ότι κατέσχεσαν και το κοινωνικό μέρισμα! Τώρα κατάλαβαν στο ΥΠΟΙΚ ότι κατέσχεσαν και το κοινωνικό μέρισμα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τώρα κατάλαβαν στο ΥΠΟΙΚ ότι κατέσχεσαν και το κοινωνικό μέρισμα!

Τώρα κατάλαβαν στο ΥΠΟΙΚ ότι κατέσχεσαν και το κοινωνικό μέρισμα!

Έπειτα από καταγγελίες δικαιούχων, διαπιστώθηκε το πρόβλημα και τώρα το υπουργείο Οικονομικών στέλνει τους δικαιούχους στα... γκισέ των τραπεζών, για να το πάρουν πίσω.

Ανακοίνωση προς τους δικαιούχους κοινωνικού μερίσματος που είδαν «να κάνει φτερά» το εφάπαξ επίδομα επειδή έπεσαν θύματα κατάσχεσης για χρέη τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει με σχεδόν μία εβδομάδα καθυστέρηση από τότε που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, να δώσει λύση, στέλνοντας τον κόσμο στα γκισέ των τραπεζών.

Επιβεβαιώνει έτσι μεν τις καταγγελίες που είχαν γίνει, ενώ δείχνει και πώς εφαρμόζεται στην πράξη η προστασία από κατασχέσεις που υπόσχεται –όταν εν προκειμένω μάλιστα η προστασία έχει διαταχθεί δια νόμου και δεν στηρίζεται απλώς σε «συμφωνίες κυρίων» όπως για τους πλειστηριασμούς «λαϊκών» κατοικιών.

 Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά από δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που δεν μπόρεσαν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί λόγω δέσμευσης των λογαριασμών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, συνεπώς οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν στους δικαιούχους.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι, λόγω δέσμευσης λογαριασμού για οποιαδήποτε αιτία, δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη του ποσού από το ΑΤΜ, θα πρέπει να απευθυνθούν στα ταμεία της τράπεζάς τους και να κάνουν άμεσα την ανάληψη από εκεί». 
Epirusblog Gr
5 of 5
Τώρα κατάλαβαν στο ΥΠΟΙΚ ότι κατέσχεσαν και το κοινωνικό μέρισμα!
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5308541612698723544
Σχόλια
item