Γιάννενα: Ολη Η Πόλη... Στους Δρόμους ..Κλαρίνα ..Μεζέδες Και Γλέντι Μέχρι Πρωίας!

                    Γιάννενα: Ολη Η Πόλη... Στους Δρόμους ..Κλαρίνα ..Μεζέδες Και Γλέντι Μέχρι Πρωίας!

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα  με τους επισκέπτες να έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα της Ηπείρου!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στο ιστορικό κέντρο με δυσκολία κανείς περπατά και ακόμη πιο δύσκολα βρίσκει τραπέζι στα ταβερνάκια ,στα καφενεία και στις καφετέριες!


Μόνιμοι κάτοικοι και  επισκέπτες   έχουν γίνει ένα  και τον ρυθμό δίνουν οι καταστηματάρχες!

Ψησταριές έχουν στηθεί στους δρόμους  σε κάθε γωνιά της πόλης ,το κρασί και το τσίπουρο ρέει άφθονο με  το γλέντι και φέτος παραμονή Χριστουγέννων  να κρατά   ασταμάτητα   απο το μεσημέρι  μέχρι  τις  πρώτες πρωινές ώρες!







































Κάτι ανάλογο συνέβαινε και τα παλιότερα χρόνια .Στα χωριά γύρω  απο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων  παραμονή Χριστουγέννων οι νοικοκυρές φρόντιζαν να φτιάχνουν  τα πιο νόστιμα καλούδια για το γιορτινό τραπέζι  και  για να είναι απερίσπαστες στο έργο τους     έστελναν  τους άνδρες στα καφενεία .



Εκεί  μετά το καφεδάκι ερχόταν τα μεζεδάκια, στη συνέχεια τα τσίπουρα  για να ακολουθήσουν οι οργανοπαίχτες που ξεσήκωναν τα χωριά με τα κλαρίνα τους!

Και κάπως έτσι  φτάνοντας στο σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων   το πιο γνήσιο "ρεβεγιόν" στήνεται και στα Ιωάννινα στους δρόμους ,με απλότητα , καλή διάθεση ,θετική ενέργεια και τα προβλήματα της καθημερινότητας να  μπαίνουν   σε  αναμονή για μετά την γιορταστική περίοδο!


Οσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,αυτά  έχουν πάρει φωτιά απο φωτογραφίες που ανεβαίνουν συνεχώς και μέσα απο αυτές γίνεται γνωστό το τι σημαίνει παραμονή Χριστουγέννων στα Γιάννενα!


Καλά Χριστούγεννα σε όλους!







































πηγη φωτο facebook
epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
                    
Γιάννενα: Ολη Η Πόλη... Στους Δρόμους ..Κλαρίνα ..Μεζέδες Και Γλέντι Μέχρι Πρωίας!
epirusblog.gr
5 of 5
                    
Ιωάννινα 352995562281283655
item