Γιάννενα: Κίνδυνοι από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης Γιάννενα: Κίνδυνοι από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κίνδυνοι από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης

Γιάννενα: Κίνδυνοι από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης

Τους άμεσους αλλά και τους μακροχρόνιους κινδύνους που εμπεριέχει για τον ανθρώπινο οργανισμό η έξαρση του φαινομένου της αιθαλομίχλης επισημαίνουν με ενημερωτικές δράσεις τους οι πνευμονολόγοι της πόλης. 

Μία ακόμη από αυτές τις δράσεις πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης όπου κλιμάκιο των ιδιωτών πνευμονολόγων Ηπείρου διένειμε ενημερωτικό υλικό στο κέντρο της πόλης. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Ζώης πολυάριθμες επιδημιολογικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει σημαντικές βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιδράσεις στον μικροσωματιδίων στην υγεία. Ιδιαίτερα όμως στις ευπαθείς ομάδες όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και οι ασθενείς με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα. 

«Προτείνουμε την άμεση επιδότηση λιγότερων ρυπογόνων πηγών ενέργειας, αλλά θεωρούμε υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώσει με ειδικούς επιστήμονες τους πολίτες για τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη καύση ξύλου στην υγεία των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης προσθέτοντας ότι τις ημέρες με υψηλά ποσοστά εργασίας, όπως οι τελευταίες, καλό θα είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κίνδυνοι από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6353606009537760063
Σχόλια
item