Σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου -Συναντήσεις Τσίπρα με βουλευτές των νησιών για τον ΦΠΑ Σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου -Συναντήσεις Τσίπρα με βουλευτές των νησιών για τον ΦΠΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου -Συναντήσεις Τσίπρα με βουλευτές των νησιών για τον ΦΠΑ

Σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου -Συναντήσεις Τσίπρα με βουλευτές των νησιών για τον ΦΠΑ
Σε καυτή πατάτα εξελίσσονται για την κυβέρνηση τόσο το μεταναστευτικό, όσο και η εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς η ίδια και ειδικά οι βουλευτές της που εκλέγονται στις συγκεκριμένες περιφέρειες έρχονται αντιμέτωποι με τις τοπικές κοινωνίες.
Μετά τις ασφυκτικές συνθήκες από την ένταση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών τις οποίες μετέφεραν στον πρωθυπουργό προ ημερών οι δήμαρχοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου,   ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Γιάννη Μουζάλα, του Δημήτρη Βίτσα, του Νίκου Τόσκα και του Σταύρου Κοντονή.
Αντικείμενο ήταν οι τρόποι ανακούφισης και αποσυμπίεσης της κατάστασης στα νησιά προκειμένου να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από το κρύο αλλά και να συντομευθούν όσο γίνεται οι νομικές διαδικασίες για γρηγορότερη εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Πάλλη, Χίου Α. Μιχαηλίδη, Σάμου Δ. Σεβαστάκη και Δωδεκανήσου Η. Καματερό για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.
Την ίδια ώρα οι νησιώτες «βράζουν» και για την εξίσωση του συντελεστή ΦΠΑ, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για κατάργηση του μειωμένου που ισχύει σε αυτά λόγω νησιωτικότητας.
Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ οι δήμαρχοι έχουν μεταφέρει τη δυσαρέσκειά τους όχι μόνο σε όσους βουλευτές εκλέγονται στα νησιά, αλλά και στο Μαξίμου. Παράλληλα καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση για τις 18 Δεκεμβρίου, και στην Αθήνα αλλά και στα νησιά, με αιτήματα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Epirusblog Gr
5 of 5
Σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου -Συναντήσεις Τσίπρα με βουλευτές των νησιών για τον ΦΠΑ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8223730377162144918
Σχόλια
item