Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έκτακτο επίδομα στους νησιώτες ( πίνακας)!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έκτακτο επίδομα στους νησιώτες ( πίνακας)!
Τις λεπτομέρειες για το ειδικό επίδομα στους νησιώτες της άγονες γραμμής δημοσιεύει το υπουργείο Οικονομικών μέσα από έναν χρήσιμο οδηγό προς τους δικαιούχους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Στα σημερινά επίπεδα θα παραμένει ο ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο) που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών.

Στα υπόλοιπα νησιά, στα οποία καταργούνται οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ από την 01/01/2018 δίδεται ειδικό πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα, για το ύψος του οποίου λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοικοι των νησιών που υπ
άγονται στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, πλην των κατοίκων των νησιών της Ρόδου, της Καρπάθου και των πέντε (5) νησιών όπου δεν καταργούνται οι ειδικοί συντελεστές (Λέσβος, Λέρος, Σάμος, Χίος και Κως).

Το ποσό του μερίσματος ξεκινάει από τα 500 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά και ανέρχεται έως και 2100 ευρώ για πολυμελή νοικοκυριά.

Ο δικαιούχος του «ειδικού πρόσθετου κοινωνικού μερίσματος» πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία 5 έτη, κάτι που θα πρέπει να αποδεικνύεται από τις φορολογικές δηλώσεις. 

Επιπλέον, ο δικαιούχος πρέπει να έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016 νησί των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, πλην των νησιών Ρόδου, Καρπάθου και των πέντε (5) νησιών, τα οποία ι διατηρούν τους ειδικούς συντελεστές του ΦΠΑ.

Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους με ανάλογη διαδικασία, όπως αυτή του πανελλαδικού έκτακτου κοινωνικού μερίσματος μέσω, δηλαδή, της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ. 

Ο σύνδεσμος στο διαδίκτυο έχει ήδη ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής αίτησης έως και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου. Το ειδικό πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.


epirusblog.gr
5 of 5
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το έκτακτο επίδομα στους νησιώτες ( πίνακας)!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 417661740653507494
item