Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΟΣΥ Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΟΣΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΟΣΥ

Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΟΣΥ
Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) που βρίσκεται εντός του Ελληνικού.
Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, υποστήριξε ότι με βάση τη συμφωνία με τον επενδυτή, «η παραχώρηση του Ελληνικού θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018».
Τόνισε πως η διοίκηση της ΟΣΥ «έχει προχωρήσει στο πώς όλες οι δραστηριότητες αυτού του αμαξοστασίου θα μεταφερθούν σε άλλα αμαξοστάσια που λειτουργούν, προκειμένου να μην υπάρχει κανενός είδους καθυστέρηση». Παράλληλα, αναζητείται χώρος στην ευρύτερη περιοχή, με το κόστος του νέου αμαξοστασίου, που θα κατασκευαστεί σε επόμενη φάση, να υπολογίζεται σε 35 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Σπίρτζης επικαλέστηκε τη συμφωνία με τον επενδυτή, η οποία προβλέπει πως «η παράδοση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά θα γίνει τρεις ημέρες πριν τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ στην οποία ανήκει το ακίνητο». 
Το αμαξοστάσιο του Ελληνικού έχει έκταση περίπου ογδόντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί 370 λεωφορεία. Η μεταφορά του θα επιφέρει, κατά τον κ. Σπίρτζη, «αύξηση ημερήσιων νεκρών οχηματοχιλιομέτρων των πετρελαιοκίνητων λεωφορείων από 18.875 σε 21.673, που αντιστοιχεί σε 2.797 οχηματοχιλιόμετρα πετρελαιοκίνητων λεωφορείων ημερησίως. 
Επιπτώσεις στις ώρες εργασίας του προσωπικού κίνησης, λόγω αύξησης αυτών των χιλιομέτρων, που θα γίνονται χωρίς λόγο. Επιπτώσεις στο λειτουργικό κόστος του ΟΣΥ. Βλέπουμε ένα ετήσιο κόστος γύρω στα 2.500.000 ευρώ καθώς και επιπτώσεις από την κατανάλωση καυσίμων και βέβαια επιπτώσεις στο περιβάλλον».
Epirusblog Gr
5 of 5
Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΟΣΥ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1779711132255610160
Σχόλια
item