Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Σπήλαιο Περάματος Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Σπήλαιο Περάματος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Σπήλαιο Περάματος

                  Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Σπήλαιο Περάματος
Μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών σε επίπεδο επισκεψιμότητας και συνολικού αριθμού επισκεπτών θεωρείται το 2017 για το Σπήλαιο Περάματος.
Ήδη, ένα δεκαήμερο πριν την ημερολογιακή ολοκλήρωση του έτους η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε σχέση με το 2016 είναι μεγαλύτερη του 20%. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι κρατήσεις για ξεναγήσεις τις ημέρες των εορτών έχουν ήδη σπάσει ρεκόρ, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους, το Σπήλαιο θα έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες.
Η μεταβολή αυτή σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Σπηλαίου Νίκο Σαρακατσάνο παρατηρήθηκε από τον Αύγουστο και έπειτα όπου αυξήθηκε κατακόρυφα η κίνηση, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το γεγονός αυτό προκαλεί όπως είναι φυσικό ικανοποίηση, αλλά και πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας, από την άλλη όμως κινητοποιεί τον Οργανισμό έτσι ώστε το 2018 να διαμορφώσει ένα πολύ πιο ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας.
Όπως τόνισε ο κ. Σαρακατσάνος ο αριθμός των ξεναγών του Σπηλαίου δεν επαρκεί για να καλύψει την αυξημένη προσέλευση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα γκρουπ που εισέρχονται στο Σπήλαιο να είναι μεγαλύτερα από τον συνήθη αριθμό.
Έτσι, η διοίκηση έχει ήδη απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα το 2018 και να προσλάβει επιπλέον ξεναγούς.
Τις τελευταίες ημέρες στο μεταξύ, όσοι από τους ντόπιους τουλάχιστον φτάνουν στο Πέραμα διαπιστώνουν και μία σημαντική αλλαγή στην είσοδο του Σπηλαίου.
Η πινακίδα που είχε τοποθετηθεί πριν από 30 και πλέον χρόνια στην είσοδο του Σπηλαίου απομακρύνθηκε και στη θέση της τοποθετήθηκε μία νέα.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                  
Γιάννενα: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Σπήλαιο Περάματος
Epirusblog Gr
5 of 5
                  
Ιωάννινα 4975130893663854818
Σχόλια
item