Καράβι προσφοράς: Μαθητές στη Νάξο στόλισαν ψαροκάικο και το γέμισαν τοπικά προϊόντα -Δείτε πού το στέλνουν [εικόνες] Καράβι προσφοράς: Μαθητές στη Νάξο στόλισαν ψαροκάικο και το γέμισαν τοπικά προϊόντα -Δείτε πού το στέλνουν [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καράβι προσφοράς: Μαθητές στη Νάξο στόλισαν ψαροκάικο και το γέμισαν τοπικά προϊόντα -Δείτε πού το στέλνουν [εικόνες]

Καράβι προσφοράς: Μαθητές στη Νάξο στόλισαν ψαροκάικο και το γέμισαν τοπικά προϊόντα -Δείτε πού το στέλνουν [εικόνες]
Με έναν διαφορετικό τρόπο γιορτάζουν φέτος τα Χριστούγεννα τα παιδιά των παραγωγών της Νάξου.
Μετέτρεψαν ένα ψαροκάικο σε παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καραβάκι.
Το στόλισαν με χιλιάδες λαμπάκια, φωτεινούς  Αη-Βασίληδες, μπάλες και δώρα και το γέμισαν με παραδοσιακά προϊόντα Νάξου: Εκλεκτή γραβιέρα, φημισμένες  πεντανόστιμες πατάτες  και ντόπια αμνοερίφια που προσφέρει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. 
Τα τρόφιμα αυτά μαζί με την αγάπη και τις ευχές τους τα στέλνουν σε παιδιά που αυτές τις Άγιες μέρες τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου και του Χαμόγελου του Παιδιού. 
Οι μικροί μαθητές των σχολείων της Νάξου έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα των Κυκλάδων και έστειλαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη. 
Συγκινεί  το  γράμμα  ενός μικρού μαθητή από τον Άγιο Αρσένιο:
«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για όλα αυτά τα ωραία  δώρα που μου έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος αποφασίσαμε με τους φίλους μου να στείλουμε και εμείς  από τη Νάξο όμορφα δώρα στα παιδιά της Κιβωτού του κόσμου και του Χαμόγελου του παιδιού. Μαζί με τους γονείς μας θα τους στείλουμε πεντανόστιμα προϊόντα που παράγονται στο νησί μας. Τραγανές πατάτες Νάξου, την πολυβραβευμένη μας γραβιέρα,  αλλά και τα κατσικάκια του νησιού μας. Θα ήθελα με αυτά τα προϊόντα να γεμίσουν το γιορτινό τους τραπέζι και το πνεύμα των Χριστουγέννων να πλημμυρίσει τις καρδούλες τους.  Φτιάξαμε ένα μικρό καραβάκι, μια κιβωτό αγάπης και με την βοήθεια των γονιών μας, των παραγωγών της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα στείλουμε τα προϊόντα μας στην Αθήνα. Με αυτό το καραβάκι στέλνουμε την αγάπη μας και τις ευχές μας στα παιδιά όλης της Ελλάδας και τους ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο έτος…
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
….. ΜΑΘΗΤΗΣ …. ΝΑΞΟΥ».
Από το λιμάνι του πανέμορφου νησιού  ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης ανακοίνωσε μία ακόμη προσφορά της ένωσης για τα παιδιά των παραγωγών του νησιού.  Δωρεάν μαθήματα μέσω της πλατφόρμας mynoesis.gr  που προσφέρει  υποστήριξη στους μαθητές από εξειδικευμένους καθηγητές 24 ώρες το 24ωρο. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Καράβι προσφοράς: Μαθητές στη Νάξο στόλισαν ψαροκάικο και το γέμισαν τοπικά προϊόντα -Δείτε πού το στέλνουν [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 2053860381605247382
Σχόλια
item