Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Πράσινο φως» για τη νέα φοιτητική εστία



Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Πράσινο φως» για τη νέα φοιτητική εστία
Εγκρίθηκε από το υπουργείο η διαδικασία που προβλέπει την χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – Η εστία θα είναι δυναμικότητας 100 κλινών. 
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το μείζον ζήτημα της κατασκευής μιας νέας φοιτητικής εστίας, εντός της Πανεπιστημιούπολης, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα που προκύπτει σχεδόν κάθε χρόνο με την κάλυψη της στέγασης των φοιτητών.
Όπως έγινε γνωστό χθες από τον ίδιο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή, Γιώργο Καψάλη, η επόμενη ενέργεια που θα ακολουθήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ιδρύματος και του υπουργείου Παιδείας για την ανέγερση της νέας φοιτητικής εστίας, θα είναι η επικαιροποίηση των μελετών.
Η εστία θα είναι δυναμικότητας 100 κλινών και θα ανεγερθεί εντός της Πανεπιστημιούπολης. Όπως δήλωσε χθες ο κ. Καψάλης, σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, η διαδικασία που εγκρίθηκε από το υπουργείο προβλέπει την χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
«Η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου κινείται ήδη προς την κατεύθυνση της επικαιροποίησης των μελετών και της επεξεργασίας της προηγούμενης οικοδομικής άδειας, αλλά και της συνεργασίας με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα που έχουν κινηθεί αναλόγως», σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Αναφορικά με το ζήτημα του τελευταίου μήνα που είχε προκαλέσει και αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητών που δεν έβρισκαν στέγη λόγω της οικονομικής αδυναμίας ο κ. Καψάλης παραδέχθηκε πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο οξυμένο, κάτι που φαίνεται και από το ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία για τους φοιτητές.
Επιδότηση εισιτηρίου
Από την άλλη, όπως είχε συζητηθεί στο μεταξύ στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών, των πρυτανικών αρχών, των φοιτητών και της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να πυκνώσουν τα δρομολόγια προς το Πανεπιστήμιο, να δρομολογηθούν νέα τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου και κυρίως ο Δήμος Ιωαννιτών να διερευνήσει τη δυνατότητα οικονομικής επιδότησης των φοιτητικών εισιτηρίων ή των καρτών πολλαπλών διαδρομών.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Πράσινο φως» για τη νέα φοιτητική εστία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3097624083542143153
item