Γιάννενα: Και για Πρωτοχρονιά κορυφαίος προορισμός η περιοχή μας… Ηπειρωτικά προϊόντα ζητούν οι επισκέπτες μας! Γιάννενα: Και για Πρωτοχρονιά κορυφαίος προορισμός η περιοχή μας… Ηπειρωτικά προϊόντα ζητούν οι επισκέπτες μας! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Και για Πρωτοχρονιά κορυφαίος προορισμός η περιοχή μας… Ηπειρωτικά προϊόντα ζητούν οι επισκέπτες μας!

Γιάννενα: Και για Πρωτοχρονιά κορυφαίος προορισμός η περιοχή μας… Ηπειρωτικά προϊόντα ζητούν οι επισκέπτες μας!

Το επεσήμανε χθες ο Αλ. Καχριμάνης που ζητά εκεί να δοθεί το βάρος…
Αυξημένη η κίνηση στην αγορά, που θα είναι ανοιχτή σήμερα και αύριο...Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός.

Την Ήπειρο επέλεξαν και για την Πρωτοχρονιά χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι έχουν ήδη κατακλύσει τόσο την πόλη των Ιωαννίνων, όσο και τους ορεινούς προορισμούς, σκορπώντας χαμόγελα στους επαγγελματίες του κλάδου, που βλέπουν ότι και η δεύτερη φουρνιά ταξιδιωτών επιλέγει μαζικά την περιοχή μας!
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, θα καταρριφθεί ένα ακόμη ρεκόρ επισκεψιμότητας, μιας και πάλι η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ οι τοπικοί φορείς και οι επαγγελματίες εμφανίζονται πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες.  
Εγνατία και Ιόνια Οδός, οι δυο αυτοί σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, οδηγούν στην ‘Ήπειρο, η οποία έχει πια μετατραπεί σε κορυφαίο προορισμό της χώρας!
Με ανάδειξη των προϊόντων
Στην αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρείται την φετινή εορταστική περίοδο αναφέρθηκε με χθεσινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος στάθηκε στην συλλογική δουλειά που έχει γίνει για να επιτευχθεί το θετικό αυτό αποτέλεσμα.
«Το θέμα είναι ότι εμείς θέλουμε τουρισμό χειμερινό και καλοκαιρινό. Αλλά δεν τον θέλουμε χωρίς την προώθηση και των τοπικών μας προϊόντων. 
Εκεί θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Ο καθένας που μας επισκέπτεται θέλει να γνωρίσει και τα τοπικά προϊόντα. Δεν θέλει αυτό που βρίσκει και κάπου αλλού να το βρει και σε εμάς. Δεν θέλει π.χ. βούτυρο ή  μέλι Γερμανίας. 
Αυτό το είδα όλες αυτές τις ημέρες, με τον κόσμο να θέλει το ιδιαίτερο το Ηπειρωτικό της ποιότητας. Εκεί θα ρίξουμε το βάρος για να είναι πραγματικά αυτές οι μέρες η απαρχή», τόνισε ο Αλ. Καχριμάνης στη δήλωσή του. 
Η κίνηση στην αγορά
Την ίδια ώρα, τελευταίες ώρες του χρόνου και η κίνηση στην αγορά είναι ιδιαίτερα αυξημένη για τα τελευταία ψώνια, πριν το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αλλά και τα δώρα του Άη Βασίλη για τα μικρά παιδιά! 
Οι πεζόδρομοι αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες, γι’ αυτό και εκεί συνήθως επικρατεί το αδιαχώρητο. 
Αυξημένη χθες η κίνηση στην πόλη των Ιωαννίνων, ωστόσο οι πολίτες θα έχουν τον χρόνο να κάνουν τις αγορές τους σήμερα και αύριο. Σήμερα, Σάββατο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. και αύριο Κυριακή, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. 
Επίσης αύριο, Κυριακή οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για 3 ημέρες, καθώς τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά Δευτέρα, 1 και Τρίτη 2 Ιανουαρίου. 
Θετική εικόνα…
Στο μεταξύ, θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών και είδους προϊόντων. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5-6%, ενώ πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο».
«Το 15% των Ελλήνων δυστυχώς δεν μπόρεσε να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Πάντως, παρά τη παρατεταμένη οικονομική κρίση, είναι γεγονός ότι οι γιορτινές μέρες άλλαξαν έστω και για λίγο τη ψυχολογία του κόσμου», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
Ο καιρός
Όσον αφορά τον καιρό, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να είναι βελτιωμένος, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.
Στα Γιάννενα το κύριο χαρακτηριστικό προβλέπεται να είναι η αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

.proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Και για Πρωτοχρονιά κορυφαίος προορισμός η περιοχή μας… Ηπειρωτικά προϊόντα ζητούν οι επισκέπτες μας!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1100244057716438537
Σχόλια
item