Πρέβεζα: «Στοίχημα» για το Δήμο Πρέβεζας το έργο των κρηπιδωμάτων του λιμένα – Η μελέτη και οι… γκάφες

Πρέβεζα: «Στοίχημα» για το Δήμο Πρέβεζας το έργο των κρηπιδωμάτων του λιμένα – Η μελέτη και οι… γκάφες

Η δημοτική αρχή Πρέβεζας, έχει αναγάγει σε προμετωπίδα της πολιτικής της στο θέμα των μεγάλων έργων εντός των ορίων του Δήμου, την επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμένα Πρέβεζας.
Μία μελέτη ύψους 1.431.845,83 ευρώ, για ένα έργο άκρως απαραίτητο για την πόλη. 
Υπάρχει όμως στρατηγική για να αντλήσει χρηματοδότηση το έργο και να καταφέρει να φτάσει στην υλοποίηση;
Πολιτική… γκάφα Νο1: Μέχρι και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος Υπουργός θα καταφέρει να δώσει την «τελική λύση». 
Οι αρχικές επαφές στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , δεν έφεραν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και η λύση μοιάζει να έρχεται είτε από τον Αλέξη Χαρίτση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είτε από τον Χρήστο Σπίρτζη στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Η στρατηγική δεν ήταν επιθετική, αλλά περισσότερα στηρίχθηκε σε καλές προθέσεις…
Πολιτική… γκάφα Νο2: Στις αρχικές επαφές η δημοτική αρχή επέλεξε να διαπραγματευτεί χωρίς την παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή της Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, που –κακά τα ψέματα- μπορεί να ανοίξει πόρτες και να πάρει τα τηλέφωνα που χρειάζεται. 
Αντιθέτως η δημοτική αρχή επέλεξε να κινηθεί μόνη της, χωρίς να ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική της γραμμή. Όπως αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας εκ των υστέρων ζητήθηκε και η συνεργασία του βουλευτή.
Πολιτική… γκάφα Νο3: Η ιστορία της άντλησης χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο μάλιστα. Στον αντίποδα, στο πιο… προσιτό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το 2017 δεν υπήρχε «φως» παρά τις δεσμεύσεις και στο Δήμο περιμένουν το 2018. Ίσως εκεί να υπάρξει μια πιο ευχάριστη εξέλιξη.
Για ποιο λόγο όμως δεν ζητείται η συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου που έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους «εργαλεία». Η κατά τ’ άλλα αγαστή συνεργασία μάλλον δεν είναι και τόσο αγαστή.
atpreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Στοίχημα» για το Δήμο Πρέβεζας το έργο των κρηπιδωμάτων του λιμένα – Η μελέτη και οι… γκάφες
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3659989687034998331
item