Πέρασε από τη Γερουσία η φορολογική μεταρρύθμιση, μεγάλη νίκη για τον Τραμπ Πέρασε από τη Γερουσία η φορολογική μεταρρύθμιση, μεγάλη νίκη για τον Τραμπ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέρασε από τη Γερουσία η φορολογική μεταρρύθμιση, μεγάλη νίκη για τον Τραμπ

Πέρασε από τη Γερουσία η φορολογική μεταρρύθμιση, μεγάλη νίκη για τον Τραμπ

Ως πολύτιμη νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ λογίζεται το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τη γιγαντιαία μείωση φόρων που πέρασε χθες το βράδυ στη Γερουσία.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του '80, ψηφίστηκε παρά το γεγονός ότι θα προσθέσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Το κείμενο, το οποίο υιοθετήθηκε με μόλις 51 ψήφους έναντι 49, πρόκειται τώρα να εναρμονισθεί με την εκδοχή που είχε υιοθετηθεί στις 16 Νοεμβρίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το εναρμονισμένο νομοσχέδιο θα αποσταλεί έπειτα στο γραφείο του προέδρου για να υπογραφεί από τον ίδιο και στη συνέχεια να τεθεί σε ισχύ. Ο Πρόεδρος Τραμπ θέλει τα μέτρα που ψηφίστηκαν να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του έτους.


Οι δημοκράτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το νέο νομοσχέδιο λέγοντας ότι αυτό θα ωφελήσει μόνο τους πλούσιους και τους μεγάλους επιχειρηματίες, καθώς επίσης και ότι θα ενισχύσει το έλλειμμα των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους για να το σταματήσουν καθώς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει πλειοψηφία 52-48 στη Γερουσία. 

Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση της θητείας του 45ου αμερικανού προέδρου, ο οποίος δεν κατάφερε το φθινόπωρο να τηρήσει τη δέσμευσή του να καταργήσει τον νόμο για το σύστημα υγείας του Μπάρακ Ομπάμα.

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για τις αμερικανικές οικογένειες και τις μικρές επιχειρήσεις που περιμένουν να γυρίσει η σελίδα της αργής ανάκαμψης της εποχής Ομπάμα», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο ρεπουμπλικανός Τζον Κόρνιν.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πέρασε από τη Γερουσία η φορολογική μεταρρύθμιση, μεγάλη νίκη για τον Τραμπ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6696901824640582844
Σχόλια
item