Μαριάννα Κουκουτσάκη: «Να ζήσω τα χρόνια μου στο έπακρο»

Μαριάννα Κουκουτσάκη: «Να ζήσω τα χρόνια μου στο έπακρο»
Οι σπουδές στην όπερα, τα «Νέα Ταλέντα» του Alter και το όνειρο να γυρίσει τον κόσμο.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα όμορφο προάστιο του Πειραιά. Είχα τα πιο υπέροχα και φωτεινά παιδικά χρόνια... Εδώ έκανα τους πρώτους μου φίλους, έπαιξα στους δρόμους, έμαθα ποδήλατο, έκλαψα και γέλασα για πρώτη φορά, άκουσα τις πρώτες μου μουσικές, τραγούδησα τα πρώτα μου τραγούδια... Σε όποια γωνιά του κόσμου και να πάω, πάντοτε εδώ θα είναι το σπίτι μου.
Οι σπουδές μου αφορούν τη μουσική και το τραγούδι. Ξεκίνησα σε μικρή ηλικία κλασικό τραγούδι, αρχικά για να έχω μια σωστή τοποθέτηση. Παράλληλα, έκανα τα θεωρητικά της μουσικής και μελοδραματική με τον σκηνοθέτη Ηλία Κουντή. Συνεχίζω μέχρι και σήμερα με τον καταπληκτικό Πάνο Δήμα, γιατί έτσι κι αλλιώς οι σπουδές στην όπερα δεν τελειώνουν ποτέ.

Η πρώτη μου επαφή με τον χώρο ήταν στα 11 μου χρόνια, όταν είχα πάρει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Νέα Ταλέντα» που διοργάνωνε τότε το Alter. Ημουν ανάμεσα στους 10 νικητές του διαγωνισμού και τότε, με την καθοδήγηση του Μάνου Βαφειάδη, έβγαλα το single με τίτλο «Ξαφνικά μ’ αγαπάς». Ηταν πολύ δυνατή εμπειρία κι εκεί κατάλαβα ότι έχω δυνατότητες να συνεχίσω στον χώρο.

Ο άνθρωποι που με ενέπνευσαν είναι οι μεγάλοι ερμηνευτές της όπερας, που αποτελούν παράδειγμα για μένα και με κάνουν να θέλω να τελειοποιηθώ σε αυτό το είδος.

Το όνομά μου ακούστηκε όταν έπαιξα στη μοντέρνα όπερα «Αστέρι της Ερήμου - Νεφέλη και Ναλιμάρ», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μάνιας Βλαχογιάννη και σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Δεγαΐτη.

Η πιο πρόσφατη δουλειά μου είναι το digital single «Terre secrète» σε μουσική του Aural Fragment και σε στίχους της Πάρις Καρβούνη. Πρόσφατα, μάλιστα, το κομμάτι συμπεριλήφθηκε σε γαλλικά charts. Παράλληλα, στο θέατρο Σταθμός παίζω στην παράσταση «Δόνα Γη και Δον Αστέρης» του Θανάση Σάλτα, σε μουσική της Πηγής Λυκούδη.

Τρόμαξα όταν ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο είχε πρόβλημα υγείας. Αυτό με αφύπνισε και με έκανε να καταλάβω τι πραγματικά έχει σημασία και πόσο σπουδαία είναι όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα.

Συγκινήθηκα όταν κάναμε την πρεμιέρα του έργου «Αστέρι της Ερήμου - Νεφέλη και Ναλιμάρ» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη». Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση αυτών των παιδικών ματιών που έκρυβαν μια ωριμότητα πολύ αλλιώτικη για την ηλικία τους...

Το χειρότερο σχόλιο σε κριτική που άκουσα/διάβασα για μένα... δεν υπάρχει. Μέχρι στιγμής έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια για όλες τις δουλειές μου.

Στη δουλειά μου με «φτιάχνει» αυτή η αδρεναλίνη που νιώθω κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στη σκηνή!

Και με «χαλάει» που εδώ στην Ελλάδα πρέπει να προσπαθούμε τόσο πολύ ώστε να φανούν οι αξιόλογες δουλειές. Στο εξωτερικό υπάρχει συνήθως περισσότερη αξιοκρατία και σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες για να αναδειχθεί ένας νέος καλλιτέχνης.

Το επόμενο project που δουλεύω είναι σε συζητήσεις ακόμα. Ερχονται πολύ όμορφα πράγματα, και θεατρικά και μουσικά!

Χαλαρώνω όταν είμαι μόνη έπειτα από μια μεγάλη μέρα, ακούγοντας μουσική, αδειάζοντας το μυαλό μου από όλα και πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ.

Η θέση του έρωτα στη ζωή μου είναι καθοριστική. Αντλώ μεγάλη έμπνευση από αυτό το μεγαλειώδες συναίσθημα και φροντίζω να υπάρχει πάντα στη ζωή μου, είτε αφορά πρόσωπο είτε καταστάσεις.

Το μεγάλο μου όνειρο είναι να ζήσω μια ζωή γεμάτη από μουσική και τραγούδι, να γυρίσω τον κόσμο και να δώσω κομμάτια της ψυχής μου στους ανθρώπους μέσα από την τέχνη. Θα ήθελα ο απολογισμός της ζωής μου να δείχνει πως έζησα τα χρόνια μου στο έπακρο!

Η Μαριάννα Κουκουτσάκη είναι τραγουδίστρια.
epirusblog.gr
5 of 5
Μαριάννα Κουκουτσάκη: «Να ζήσω τα χρόνια μου στο έπακρο»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2693516465924951801
item