Γιάννενα: Βήμα βήμα προχωρά το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων Γιάννενα: Βήμα βήμα προχωρά το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βήμα βήμα προχωρά το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτωνΒήμα βήμα οικοδομείται το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου βάσει και του εγκεκριμένου περιφερειακού σχεδιασμού. 

Μπορεί οι κρίσιμες αποφάσεις σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο να έχουν ληφθεί εδώ και καιρό, μπορεί να έχουν προηγηθεί ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα στο παρελθόν από τη λειτουργία των ΧΥΤΑ ως τη Μονάδα ΑΣΑ που ήδη κατασκευάζεται στην περιοχή Ελευθεροχωρίου (φωτογραφία), που έφεραν την Ήπειρο και σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλες περιφέρειες, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μένουν και συγκεκριμένοι σταθμοί για να ολοκληρωθεί η εικόνα. 

Ακριβώς αυτό είναι και η δημιουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης, δομές που αποτελούν κρίσιμα, ενδιάμεσα «κλειδιά» για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δρόμο από την πηγή ως τον τελικό διαχειριστή.

Τρεις σταθμοί Στη δημοπράτηση τριών ακόμη σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), συνολικού προϋπολογισμού 1.365.500 ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της πράξης «Δίκτυο Σ.Μ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου», σύμφωνα με χτεσινή της ανακοίνωση, 

Συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων: – «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 521.000 ευρώ – «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ζίτσας», προϋπολογισμού 349.500 ευρώ – «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Γ. Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού 495.000 ευρώ. 

Είχε προηγηθεί κάτι ανάλογο το προηγούμενο διάστημα για τους Σταθμούς Μετσόβου και Πωγωνίου ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει για τις περιοχές Άρτας και Ηγουμενίτσας.

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Βήμα βήμα προχωρά το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2353373049563017481
Σχόλια
item