Γιάννενα: Αφίξεις νέων προσφύγων αύριο στο Κέντρο Κατσικά Γιάννενα: Αφίξεις νέων προσφύγων αύριο στο Κέντρο Κατσικά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αφίξεις νέων προσφύγων αύριο στο Κέντρο Κατσικά

Γιάννενα: Αφίξεις νέων προσφύγων αύριο στο Κέντρο Κατσικά

Αύριο εκτός απροόπτου ανοίγει και πάλι το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά, στο οποίο αναμένεται να εγκατασταθούν σε πρώτο στάδιο διακόσια άτομα, που σήμερα βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Η απόφαση πάρθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο και προφανώς υπό την πίεση που υπάρχει από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, μετά τις συνεχόμενες νέες αφίξεις από τη γειτονική Τουρκία.  


Το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά έχει μετατραπεί πλέον σε μια μικρή πόλη, με δεκάδες λυόμενα σπίτια που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, τα οποία αντικατάστησαν τις σκηνές που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο. 


Οι εργασίες έγιναν από Μη Κυβερνητικές Οργανώνεις, αξιοποιώντας και τις υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ, που είχαν κατασκευαστεί κυρίως με δαπάνες της Περιφέρειας. 

Μη Κυβερνητικές οργανώσεις -και παρά τις ενστάσεις που διατυπώνονται- θα αναλάβουν και τις διαδικασίες φιλοξενίας των προσφύγων, που παραμένει άγνωστο για πόσο χρόνο θα παραμείνουν στον Κατσικά.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αφίξεις νέων προσφύγων αύριο στο Κέντρο Κατσικά
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6887726024560115310
Σχόλια
item