Πως θα καταφέρεις να κρατήσεις επαφή με τους φίλους σου όσο μεγαλώνεις

Πως θα καταφέρεις να κρατήσεις επαφή με τους φίλους σου όσο μεγαλώνεις
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες φίλων και δυστυχώς όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να τους κρατήσουμε στη ζωή μας. Υπάρχουν οι φίλοι από το σχολείο, αυτά τα…παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί και ζήσαμε τους πρώτους έρωτες στα θρανία. 
Υπάρχουν οι φίλοι που δημιουργήθηκαν στο πανεπιστήμιο και καταφέραμε όλοι μαζί να βρούμε έναν άξονα με τον οποίο μπορούμε να πορευτούμε στη ζωή μας. Είναι, φυσικά, και οι άλλοι. Αυτοί που γνωρίσαμε στη δουλειά και στις άλλες δραστηριόητες μας. Μπερδεύτηκες; Εγώ πάντως ναι.
Κάτι που συνειδητοποιείς μεγαλώνοντας είναι πως ο χρόνος όχι μόνο περνάει πάρα πολύ γρήγορα αλλά και πως χωρίς να το καταλάβεις, χάνεσαι με τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου.
Επειδή τα διαφορετικά προγράμματα και οι υποχρεώσεις δε μας αφήνουν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή και επειδή πολλοί από εμάς έχουμε χάσει ή κοντεύουμε να χάσουμε κάθε επαφή με τους φίλους μας, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που ελπίζουμε να φανούν σε όλους χρήσιμες. 
Μπορεί ο χρόνος να μας πιέζει συνεχώς και τα προγράμματά μας να είναι γεμάτα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί οι άνθρωποι είναι η άλλη μας οικογένεια. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ.
Κάνε τη φιλία, προτεραιότητα
Όπως κάθε σχέση στη ζωή μας έτσι και μια φιλία χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να αποφασίσεις ποιοι άνθρωποι στη ζωή σου αξίζουν το χρόνο που χρειάζεται για να διατηρήσεις μια σχέση μαζί τους. Αν αποφασίσεις ότι για κάποιους αξίζει να δοθείς, τότε οφείλεις απέναντί τους να αλλάξεις συμπεριφορά.
2. Πάρε τους φίλους σου τηλέφωνο
Κάθε φορά που κάποιος φίλος σου περνάει από το μυαλό σου και αισθάνεσαι πως έχεις να τον δεις καιρό, πάρτον τηλέφωνο. Μπορεί αυτή η επικοινωνία να μην αντικαθιστά μια πραγματική έξοδο αλλά είναι μια αρχή. Την επόμενη φορά, λοιπόν, μην περιοριστείς σε ένα μήνυμα στο messenger. Κάποιοι άνθρωποι αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό.
3. Κανονίστε ένα ραντεβού
Στο δημοτικό βλέπαμε τους φίλους μας κάθε μέρα. Επειδή από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει μπορούμε να κανονίζουμε από πριν με μερικούς από αυτούς ένα συγκεκριμένο ραντεβού μια φορά το μήνα. Έτσι, θα καταφέρνουν και οι δύο μεριές να μένουν πιστές σε αυτό και κανείς δε θα έχει παράπονο.
4. Διοργανώστε ένα ταξίδι
Ίσως τα ταξίδια να είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βρεθούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Δεν ξέρω αν προτιμάς να πας σε αυτό το ταξίδι με τους φίλους από το σχολείο ή από τη δουλειά αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας μείνει αξέχαστο.
5. Μην αφήνετε τις παρεξηγήσεις να σας επηρεάζουν
Μερικές φορές μπορεί να μαζευτούν πολλές μικρές αφορμές οι οποίες θα μας απομακρύνουν από κάποια άτομα. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε για αυτά που σκεφτόμαστε. Δυστυχώς ή ευτυχώς η συζήτηση είναι ο μόνος τρόπος να λυθεί κάθε παρεξήγηση αν θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
epirusblog.gr
5 of 5
Πως θα καταφέρεις να κρατήσεις επαφή με τους φίλους σου όσο μεγαλώνεις
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1753972648856768737
item