Γιάννενα: Δωδωναία Εκπαιδευτήρια - Χριστουγεννιάτικη γιορτή οργάνωσαν οι δωδω-νέοι στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας

2679988122.jpg
Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και τέτοιες μέρες -όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται- πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν υποτονική διάθεση ή ακόμα και συμπτώματα κατάθλιψης. 
Το παραπάνω φαινόμενο παρουσιάζεται συχνά στους ηλικιωμένους, στους οποίους η νοσταλγία του παρελθόντος σε συνδυασμό με τη σωματική και ψυχική αδυναμία του παρόντος εντείνουν το αίσθημα της μοναξιάς. 
Με γνώμονα τα παραπάνω, μαθητές της Α’ Λυκείου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν τον  Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας Ιωαννίνων. 
Οι δωδω-νέοι προσέφεραν δώρα στους ηλικιωμένους, τους κέρασαν γλυκά που έφτιαξαν οι ίδιοι και, κατόπιν, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και ευφορίας, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια. 
Τέλος, οι μαθητές ευχήθηκαν στους τροφίμους «Καλές γιορτές», ψέλνοντας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. 
Η καθηγήτρια του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων και υπεύθυνη της δράσης κα Λυδία Φίλη δήλωσε ότι «είναι ένδειξη πολιτισμού να σεβόμαστε και να τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν τη δική τους μάχη στη ζωή! 
Είναι, επίσης, παρήγορο κι ελπιδοφόρο που τα νέα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα σε κοινωνικά θέματα και πρόθυμα να προσφέρουν λίγο από τη ζωντάνια και τη χαρά τους σε ανήμπορους ανθρώπους! 
Είναι, επίσης, ευλογία γι’ αυτά να ακούν από το στόμα των παππούδων και των γιαγιάδων τους την ευχή που τους έδωσε ένας από τους ηλικιωμένους τού Ιδρύματος «Η Κυρά η Παναγιά να σας χαρίζει 100 χρόνια!». 
Αποχωρώντας από τον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας, καθηγητές και μαθητές ευχαρίστησαν το προσωπικό τού Ιδρύματος για τη θερμή  υποδοχή και ευχήθηκαν και σε αυτούς «Καλές γιορτές» και «Καλή δύναμη» στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δωδωναία Εκπαιδευτήρια - Χριστουγεννιάτικη γιορτή οργάνωσαν οι δωδω-νέοι στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1181773215367385103
item