Τζανακόπουλος για ΕΚΑΣ: Πετύχαμε η περικοπή να γίνει σταδιακά Τζανακόπουλος για ΕΚΑΣ: Πετύχαμε η περικοπή να γίνει σταδιακά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τζανακόπουλος για ΕΚΑΣ: Πετύχαμε η περικοπή να γίνει σταδιακά

Τζανακόπουλος για ΕΚΑΣ: Πετύχαμε η περικοπή να γίνει σταδιακά
«Πετύχαμε ώστε η περικοπή του ΕΚΑΣ να γίνει σταδιακά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Το καλοκαίρι του 2015, όταν υπογράφηκε η συμφωνία με τους θεσμούς, παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η περικοπή του ΕΚΑΣ, η θέση των δανειστών ήταν πλήρως αδιάλλακτη και απαίτησαν την περικοπή, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναμορφωθεί το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής» είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο» και συμπλήρωσε πως «πετύχαμε ώστε η περικοπή να γίνει σταδιακά».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «υπάρχουν σκέψεις και προκαταρκτικές επεξεργασίες για να επανορθωθεί μια μεγάλη κοινωνική αδικία».
«Οι οικονομικές προϋποθέσεις για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 έχουν διαμορφωθεί, η χώρα έχει περάσει σε φάση ανάπτυξης, οι τεχνικές και πολιτικές προϋποθέσεις μπορούν να διαμορφωθούν στο πλαίσιο της συζήτησης μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Ο στόχος είναι εφικτός και επιτεύξιμος» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ερωτώμενος για το εάν τα μέτρα κοινωνικών παροχών που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, απάντησε ότι όσοι το υποστηρίζουν, «δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική και την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις κοινωνικές της αναφορές».
«Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν πήραμε εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, έχουν γίνει πάρα πολλά για την άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών των μνημονίων. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αποτελεί πολιτική προεκλογικού χαρακτήρα και αυτό θα επιβεβαιωθεί με το πέρασμα του χρόνου» τόνισε.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τζανακόπουλος για ΕΚΑΣ: Πετύχαμε η περικοπή να γίνει σταδιακά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 463970382818296418
Σχόλια
item