Γιάννενα: Ζημιές στο Ζαγόρι, πρόβλημα με το γεφύρι στο Βρυσοχώρι Γιάννενα: Ζημιές στο Ζαγόρι, πρόβλημα με το γεφύρι στο Βρυσοχώρι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ζημιές στο Ζαγόρι, πρόβλημα με το γεφύρι στο Βρυσοχώρι

Γιάννενα: Ζημιές στο Ζαγόρι, πρόβλημα με το γεφύρι στο Βρυσοχώρι
Σημαντικά προβλήματα και ζημιές σε δρόμους και δίκτυα ύδρευσης προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών στο Ζαγόρι.
Ήδη η Περιφέρεια, όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης κατέθεσε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να κηρυχθούν περιοχές της Ηπείρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Για το Δήμο Ζαγορίου προτείνονται από την Περιφέρεια οι Τοπικές Κοινότητες Γρεβενιτίου, Βρυσοχωρίου, Σκαμνελίου, Δικόρφου, Καλουτάς, Βοβούσας και Ελατοχωρίου.
Ωστόσο από τα στοιχεία και την καταγραφή του Δήμου και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως στην Ελάτη, τους Φραγκάδες, το Ηλιοχώρι, τη Λάιστα, τους Κήπους, το Δίλοφο και το Δεμάτι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Βρυσοχώρι με ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, πολλές καταπτώσεις, κατολισθήσεις εντός του οικισμού και κίνδυνο ακόμη και κατάρρευσης κτιρίων. 
Από φερτά υλικά έφραξε γέφυρα στο χωριό, υπάρχει πρόβλημα με τη στατικότητα άλλου πέτρινου γεφυριού και πρόβλημα στην πρόσβαση προς το μικρό ΥΗΕ Βρυσοχωρίου.
Επίσης, στο Ηλιοχώρι υπάρχουν καθιζήσεις και κατολισθήσεις και κίνδυνος αποκοπής της πρόσβασης προς τα χωριά της περιοχής.
Καταπτώσεις καταγράφονται και στην περιοχή της Λάιστας.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου και η αντιδήμαρχος Αγγελική Ράπτη είδαν από κοντά, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ενώ καταγράφονται οι ζημιές.

Η περιοχή του Τσεπελόβου δέχθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής, αφού την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ο τοπικός μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε 202 χιλιοστά, ενώ στα 120 χιλιοστά ήταν η Βοβούσα.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής λόγω νερών και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, από υπερχείλιση ρεμάτων στο ύψος της πέτρινης γέφυρας Κόκκορη, διακόπτονταν η κυκλοφορία προς Τσεπέλοβο και τα υπόλοιπα χωριά της Δ.Ε Τύμφης, αλλά με την επέμβαση μηχανημάτων της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής και παρέμβαση του Δήμου, ο δρόμος άνοιξε μετά από περίπου δυο ώρες.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ζημιές στο Ζαγόρι, πρόβλημα με το γεφύρι στο Βρυσοχώρι
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3916807950928863824
Σχόλια
item