Άρτα: «Χαμόγελο του Παιδιού» - Και φέτος Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην Άρτα Άρτα: «Χαμόγελο του Παιδιού» - Και φέτος Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: «Χαμόγελο του Παιδιού» - Και φέτος Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην Άρτα

Άρτα: «Χαμόγελο του Παιδιού» - Και φέτος Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην Άρτα
Με περίσσια αγάπη και μεγάλη συμμετοχή από τους πολίτες.
Με περίσσια αγάπη πλαισιώθηκε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που για ένατη χρονιά στήθηκε στην πόλη μας από το «Χαμόγελο του Παιδιού». 
Για τρεις ημέρες στο χώρο του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς» που συμβάλει κάθε χρόνο διαθέτοντας την αίθουσα του για τη διοργάνωση, εκτυλίχθηκε με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και συμβολή η δράση αυτή στην Άρτα. 
Οι σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ στενές και στηρίζονται στην αλληλεγγύη και την εθελοντική προσφορά που οι Αρτινοί καταθέτουν, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες στα 13 σπίτια φιλοξενίας που διατηρεί το Χαμόγελο, όσο όμως και προς όλα τα παιδιά που παρέχει βοήθεια εντός των οικογενειών τους.
XAMOGELO PAIDIOY ARTA BAZAAR 2017 DEKEMBRIOS 1Ο υπεύθυνος του «Χαμόγελου» για την Κέρκυρα και την Ήπειρο, Ιορδάνης Τσοπανάκης, δήλωσε την ικανοποίησή του από την ανοιχτή αγκαλιά που βρίσκει πάντα στην πόλη μας και ευχαρίστησε θερμά κάθε εθελοντή και εθελόντρια που συμβάλουν. 
«Χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να στήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, όπως και να έχουμε όλα αυτά τα στολίδια και τα δώρα που επίσης αποτελούν προσφορές επιχειρήσεων και εθελοντών που μας τα διαθέτουν. 
Παράλληλα στην Άρτα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και πολλούς άλλους χορηγούς και εθελοντές που με διάφορες δράσεις όλο το χρόνο συμβάλλουν ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε έργο στα παιδιά όχι μόνο στα σπίτια που διατηρεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα 70.000 περίπου παιδιά που βοηθήσαμε όλο το χρόνο, εκτός σπιτιών, στηρίζοντας τις οικογένειές τους». 
Ειδικά στην φετινή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής συνέβαλε ο ιστορικός Σύλλογος με την διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων στην πνευματική του στέγη. 
Η έναρξη έγινε το βράδυ της Παρασκευής όταν το Μουσικό Σχολείο Άρτας έδωσε μια συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την οποία παρακολούθησε επισκεπτόμενος και το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι ο μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, όπως και πολύς κόσμος που απόλαυσε την εκδήλωση και συμμετείχε στην αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων. 
Η συμμετοχή συνεχίστηκε και κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όπου στον ίδιο χώρο, δόθηκε Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση από το Θεατρικό εργαστήρι «ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή» και αμέσως μετά Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ήταν το θέμα του προγράμματος που είχε ετοιμάσει η Χορωδία του Συλλόγου. 
Η βραδιά έκλεισε με Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τη Φιλαρμονική του «Σκουφά».
XAMOGELO PAIDIOY ARTA BAZAAR 2017 DEKEMBRIOS 4«Οι σχέσεις του χαμόγελου με την Άρτα είναι πολύ σημαντικές μέσα στα εννέα αυτά χρόνια. Σχέσεις φιλίας, σχέσεις εθελοντών, χορηγών πολύπλευρες και πραγματικά αισθανόμαστε άνετα στην Άρτα. 
Είναι αυτό που λέμε σαν στο σπίτι σου. Νιώθαμε πολύ άνετα στην Άρτα και βρίσκουμε δίπλα μας και τους φορείς στην πόλη σας. 
Ο Σύλλογος «Σκουφάς» μας φιλοξενεί για ένατη χρονιά αφιλοκερδώς και όχι μόνο αυτό αλλά προγραμμάτισε φέτος και παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο αυτό προκειμένου να φροντίσει έτσι για την ενίσχυση του «Χαμόγελου». 
Το μουσικό σχολείο επίσης στηρίζει τη φετινή διοργάνωση μας και μάλιστα με τη συναυλία που προγραμμάτισε με δυο σχήματα του στο χώρο αυτό την Παρασκευή, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο να συνεχίσουμε το έργο μας». 
Έργο, για το οποίο ρωτήσαμε τον κ. Τσοπανάκη πώς πάει σήμερα κι αν καλύπτονται οι ανάγκες, δίνοντας την απάντηση: «δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του, κι έτσι κι εμείς δυσκολευόμαστε πολύ περισσότερο, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποκλειστικός χορηγός του «Χαμόγελου’ είναι ο απλός κόσμος και κάποιες εταιρείες που μας παρέχουν υπηρεσίες ή προϊόντα δωρεάν. 
Δίνουμε λοιπόν, πολύ μεγάλο αγώνα, πιστέψτε με πολύ μεγάλο αγώνα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, όμως ο κόσμος έστω και με μειωμένα έσοδα που προσφέρει, γιατί δεν μπορεί παραπάνω, συμβάλει να ανταπεξέλθουμε στη φροντίδα των παιδιών. 
Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτή κατηφόρα και θα ανέβουμε λιγάκι προς τα πάνω , όλος ο κόσμος, επαναλαμβάνω όχι μόνο το χαμόγελο του παιδιού, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα παραπάνω για τα παιδιά». 
Πάνω από 360 παιδιά στα σπίτια 
Ο κ. Τσοπανάκης εξήγησε ότι συνολικά στα 13 σπίτια που διατηρεί το Χαμόγελο φιλοξενούνται πάνω από 360 παιδία με Εισαγγελική εντολή και απόφαση δικαστηρίου, όμως δεν είναι μόνο αυτά διότι κοντά στις 70.000 είναι αυτά που στηρίξαμε με όλες τις δράσεις μας στο πρώτο εξάμηνο του 2017. 
Και συνεχίζουμε. Ιδιαίτερη προσπάθεια κάνουμε αυτές τις ημέρες για τα παιδιά αυτά που οι οικογένειες τους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ώστε να μπορέσουν και αυτά να έχουν ένα γιορτινό τραπέζι, να έχουν κι αυτά ένα δωράκι, ένα γλύκισμα και να μπορέσουν να νιώσουν και αυτά ότι έχουμε γιορτές. Κι όλα αυτά χάρη στην συμβολή των χορηγών. 
Όπως και στην Άρτα υπάρχουν πολύ καλοί μας φίλοι, χορηγοί, συμβάλλοντας όχι μόνο τώρα για τα Χριστούγεννα αλλά όλο το χρόνο για τα παιδιά που στηρίζει το χαμόγελο στην Άρτα, την Πρέβεζα στη Φιλιππιάδα έχουμε επίσης παιδιά που στηρίζουμε. Όπως είναι η επιχείρηση κρέατος Γιολδάσης, που χρόνια τώρα είναι χορηγός στο χαμόγελο και δίνει κρέας και σε αυτές τις οικογένειες. 
Ο «Σύλλογος Σκουφάς» που μας φιλοξενεί στο χώρο του κάθε χρόνο, τα γήπεδα 5χ5 στους Αγίους Αναργύρους, που κάνουν αγώνες συγκέντρωσης βοήθειας για το Χαμόγελο, και εθελοντές πολλούς που γνωρίζουν πόσα παιδιά στηρίζουμε στην περιοχή, οπότε συμμετέχουν και συμβάλλουν ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε». 
Και δυνατή ομάδα εθελοντών
Το «Χαμόγελο του Παιδιού στην Άρτα διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα εθελοντών, για την οποία ο κ. Τσοπανάκης δήλωσε «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να τους ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που βοηθούν να έρθουμε, να στήσουμε, κάνουν μαζί μας βάρδιες για να είμαστε όλη μέρα εδώ και το κάνουν με χαρά. 
Πρόκειται για φοιτήτριες στις σχολές της Άρτας, και άλλες που σήμερα έχουν αποφοιτήσει, φτιάχνοντας τις δικές τους οικογένειες όμως συνεχίζουν να έρχονται και να μας βοηθούν. 
Έχουμε τους μόνιμους εθελοντές μας τον Λάμπρο Αρχιμανδρίτη και τη Δώρα, την κ. Μαίρη Βαραγκούλη, την καθηγήτρια που έρχεται μαζί με τις κοπέλες της και βοηθάνε. 
Της Ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Άρτα που μας στηρίζουν και άρα όλους τους γονείς των παιδιών που παίζουν μπάλα και συγκεντρώνουν τρόφιμα ή και χρήματα για το χαμόγελο όλο το χρόνο. Αυτές οι πρωτοβουλίες υπάρχουν και είναι σημαντικές διότι η δουλειά αυτή είναι συλλογική και δεν θα μπορούσαμε να την κάνουμε χωρίς αυτούς». 
Και ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας 
Στήριξη στη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού παρείχε και ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, με τον πρόεδρο του Ευάγγελο Χαρμπή, να δηλώνει πως το έργο που παρέχει το Χαμόγελο είναι πολύ σημαντικό και για το σκοπό αυτό απεστάλησαν προσκλήσεις με την παρότρυνση για στήριξη σε όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, ενόψει του χριστουγεννιάτικου Bazar. 
Πολλές οικογένειες και στην Ήπειρο
Ο ίδιος εξήγησε ότι «δεν δίνονται στοιχεία όμως «ναι» ότι υπάρχουν και από την Ήπειρο παιδιά που φιλοξενούνται και στα σπίτια του Χαμόγελου και σε αυτό της Κέρκυρας, υπάρχουν, και είναι γνωστό. 
Ένα μέρος της κοινωνίας το γνωρίζει και δεν είναι κάτι σπάνιο ή διαφορετικό απ’ ότι συμβαίνει σε όλη την χώρα όπου υπάρχουν περιστατικά παραμέλησης ή κακοποίησης παιδιών. Και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, διότι έχει αυξηθεί η ενδοοικογενειακή βία οπότε καλούμαστε διαρκώς να παρεμβαίνουμε. 
Η τάση «ναι» είναι αυξητική και στα αιτήματα στήριξης οικογενειών και σε περιπτώσεις ενδο-οικογενειακής βίας απέναντι σε παιδιά κι όχι μόνο. Πρόκειται για καταγεγραμμένα στοιχεία που αποτελούν και στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν είναι μόνο βάση των δικών μας στοιχείων αυτή η αυξητική τάση που σας αναφέρω. 
Στατιστικά, πριν δυο μήνες παρουσιάστηκαν σε κοινή εκδήλωση στην Αθήνα τα στοιχεία αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας και τα δικά μας μέσω της γραμμής 1056 που διαθέτουμε. Την εθνική γραμμή SOS για τα παιδιά».
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: «Χαμόγελο του Παιδιού» - Και φέτος Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην Άρτα
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 2657733633309976826
Σχόλια
item