Ήπειρος: Υπερχειλίσεις και κατολισθήσεις… Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Ήπειρο

Ήπειρος: Υπερχειλίσεις και κατολισθήσεις… Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Ήπειρο
Υπερχειλίσεις και κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε ολόκληρη την Ήπειρο. Δεκάδες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων βρίσκονται επί τω έργω με προτεραιότητα την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου.
Ωστόσο υπάρχουν σημεία και στους τέσσερις νομούς όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί εξ αιτίας της συσσώρευσης υδάτων ή καταπτώσεων.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου η κατάσταση έχει ως ακολούθως:
Δ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• Θέση ‘’Μεσογέφυρα’’, πλησίον της διασταύρωσης των Δ.Δ. Αηδονοχωρίου και Μολυβδοσκέπαστου, κατά μήκος της κοίτης των ποταμών Αώου και Βοϊδομάτη.
• 78ο χλμ Ε.Ο Ιωαννίνων - Κοζάνης (πλησίον διασταύρωσης Δ.Δ. Μολίστας),η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στο ένα (1) ρεύμα κυκλοφορίας.
• Επαρχιακό οδικό δίκτυο, μεταξύ των Δ.Δ Χαραυγής -Καστάνης και Στρατινίστας -Δ.Δ Καστάνης, διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων.
Δ.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Εντός Κοινοτικής Οδού της Τ.Κ Άνω Ράχης, Δήμου Πρέβεζας.
• Υπερχείλιση ρέματος, εντός του Τ.Δ. Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παρακείμενες οικίες και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε οδούς, εντός του Τ.Δ. Επίσης , έχουμε καθίζηση του οδοστρώματος σε τμήμα της
κοινοτικής οδού Ριζών - Χειμαδιού του Δήμου Πρέβεζας.

Δ.Α.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
• Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο Νεράιδας - Σαγιάδας, από 8ο έως 11,5ο χλμ. Η συγκοινωνία διεξάγεται από παράπλευρες Επαρχιακές οδούς.
• Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας από το 74ο έως το 75,5ο χλμ.
Η συγκοινωνία διεξάγεται από ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ.

• Επ. Οδό Ηγουμενίτσας – Φιλιατών (Δ/ση Παραπόταμου).
Δ.Α. ΑΡΤΑΣ
• Κατολίσθηση στην Επ. οδό Αμπέλια – Αμμότοπου, στο ύψος της γέφυρας κάτω από την Ιόνια οδό, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό (από το χωριό Καμπή).
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Υπερχειλίσεις και κατολισθήσεις… Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Ήπειρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6217331469293851337
item