Γιάννενα: Ώριμη η μελέτη Γεννηματά-Πανηπειρωτικό Γιάννενα: Ώριμη η μελέτη Γεννηματά-Πανηπειρωτικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ώριμη η μελέτη Γεννηματά-Πανηπειρωτικό

Γιάννενα: Ώριμη η μελέτη Γεννηματά-Πανηπειρωτικό

Με σιγουριά και έχοντας επίγνωση των χρονοδιαγραμμάτων προκειμένου να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα την ωρίμανση μελετών και έργων στο πλαίσιο των προσκλήσεων που «άνοιξαν» για το σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, πορχωρά ο δήμος Ιωαννιτών.

Η δημοτική αρχή εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις της στις δύο προσκλήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», με την μεν πρώτη να αφορά τις υποδομές και να έχει προθεσμία έως τις 30 Μαρτίου και τη δεύτερη, που αφορά τις αναπλάσεις, να έχει προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι η επέκταση της οδού Γεννηματά έχει πλήρη ωριμότητα, ενώ εντός των χρονοδιαγραμμάτων θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες για έργα και δράσεις που προγραμματίζονται μέσω του ΣΒΑΑ.

 «Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι έργων στο ΒΑΑ τα οποία είναι ώριμα μελετητικά κι έτοιμα προς δημοπράτηση όπως οι πεζόδρομοι στην περιοχή Σιαράβα και το νηπιαγωγείο που θα ανεγερθεί στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους. 

Παράλληλα και η επέκταση της Γεννηματά έχει πλήρη ωριμότητα. Ταυτόχρονα προχωρούν και οι μελέτες για την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής και τις παρεμβάσεις στο Κάστρο και πιστεύω ότι τηρούμε πιστά τα χρονοδιαγράμματα και θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε κι αυτά τα έργα», σημείωσε ο δήμαρχος.

Πρόσθεσε παράλληλα, πως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο και η ωρίμανση και δημοπράτηση των έργων που εντάσσονται σε αυτό, καθώς και η ολοκλήρωσή τους, απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο από έργα καθημερινότητας. Εξάλλου, ορίζοντας υλοποίησης του ΣΒΑΑ είναι το 2020.

Ικανοποίηση για το 2017, αισιοδοξία για το 2018
Με αφορμή την ολοκλήρωση του έτους, ο κ. Μπέγκας ρωτήθηκε για την πορεία της δημοτικής αρχής αλλά και τους στόχους που θέτει μέσα στο 2018.

«Κλείνοντας μια τριετία ο φετινός χρόνος ήταν ένας χρόνος ορόσημο με σημαντική προσφορά στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής όπου είμαστε ο φορέας της δημόσιας διοίκησης που προσφέραμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε τα περισσότερα στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πολύ σημαντική ήταν και η θετική κατάληξη σχετικά με την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και του δικτύου αποχέτευσης. Ενός έργου περιβαλλοντικού που αφορά ολόκληρο το λεκανοπέδιο και το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Επίσης μέσα στο 2017 εξελίχτηκαν και θα συνεχιστούν και το 2018 πολλά σημαντικά έργα καθημερινότητας, παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συναντήσαμε.

Σπουδαία δουλειά έγινε και στον Πολιτισμό και φυσικά στον τουρισμό στο οποίο έχουμε αναφερθεί διεξοδικά πολλές φορές με αφορμή τις ενέργειες που έχουμε κάνει τόσο για την προβολή του Δήμου όσο και για την  αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή προχωρά στο 2018 με αισιοδοξία έτοιμη να σταθεί δίπλα στον πολίτη, ζητώντας παράλληλα και οι πολίτες να σταθούν δίπλα στο Δήμο με θετική διάθεση.

«Πιστεύω ότι είναι η ώρα να φύγει η μιζέρια από τη ζωή μας και να προσεγγίζουμε τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας με θετική ματιά γιατί όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ώριμη η μελέτη Γεννηματά-Πανηπειρωτικό
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5019310982713393217
Σχόλια
item