Διχασμένοι στην κυβέρνηση - Αναζητούν κοινό βηματισμό για τη «γραμμή» στο όνομα της ΠΓΔΜ

Διχασμένοι στην κυβέρνηση - Αναζητούν κοινό βηματισμό για τη «γραμμή» στο όνομα της ΠΓΔΜ
Στις δέουσες...συνεννοήσεις αναμένεται να προχωρήσουν αμέσως μετά τις γιορτές ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με το ζήτημα της λύσης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ να αποτελεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Κατά πληροφορίες του iefimerida -και ως είθισται για όλα τα σοβαρά ζητήματα, πολλώ δε μάλλον για τα εθνικά- το πρώτο βήμα που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα είναι να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο. 
Με στόχο να γίνει εκεί ανταλλαγή απόψεων και εντέλει να υιοθετηθεί η «γραμμή» γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα. Διότι, εδώ είναι που εντοπίζεται και η μεγάλη διαφωνία. Αφού ακόμα και χθες ο υπουργός εθνικής άμυνας, διεμήνυσε ότι : «εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε όνομα με τον όρο ''Μακεδονία''. Άρα, αν υπάρχει πλειοψηφία περνάει, αν δεν υπάρχει δεν περνάει”.! 
Υπενθυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αγγίζει τις...ευαίσθητες χορδές του εκλογικού του ακροατηρίου και για το οποίο δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Θεμιτές οι διαφωνίες λέει το Μαξίμου

Εντωμεταξύ, από το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους. «Είναι θεμιτό να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις μεταξύ δύο συνεργαζόμενων κομμάτων» σχολιάζουν και προσθέτουν με νόημα ότι «τον τελευταίο λόγο θα έχει το Κοινοβούλιο», δείχνοντας στη Βουλή όπου και θα εγκριθεί η συναινετική εθνική πρόταση.

Όσο για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και λένε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη βέλτιστη οδό για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Προβληματισμός στους βουλευτές

Όσο για τις αντιδράσεις που καταγράφονται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, τουλάχιστον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά φαίνονται... μπετοναρισμένοι, αφού πάγια θέση του κόμματος είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. 
Αντιθέτως, στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές, είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο θέμα θα εγείρει ηχηρές ενστάσεις και με ενδιαφέρον βέβαια αναμένεται πώς θα υποδεχτούν τη στάση του κυβερνητικού εταίρου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ήδη οι «53» έχουν χτυπήσει καμπανάκια για την εν λόγω συνεργασία.

Στα...χαρακώματα με ΝΔ
Τέλος, άγριος πόλεμος έχει ξεσπάσει με τη Νέα Δημοκρατία και όπως όλα δείχνουν τις επόμενες μέρες θα κορυφωθεί. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της, ενώ την ίδια ώρα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου- και με δεδομένες τις αντιρρήσεις που υπάρχουν και στη γαλάζια πολυκατοικία- το Μαξίμου ζητά από τη ΝΔ να πάρει θέση καλώντας τους να απαντήσουν αν θα υιοθετήσουν τη θέση του Κων/νου Μητσοτάκη ή τη θέση του Αντώνη Σαμαρά.

epirusblog.gr
5 of 5
Διχασμένοι στην κυβέρνηση - Αναζητούν κοινό βηματισμό για τη «γραμμή» στο όνομα της ΠΓΔΜ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3972745034990051361
item