Αιχμές Σπίρτζη: Το ΣτΕ ενίοτε κινείται έξω από το ρόλο του Αιχμές Σπίρτζη: Το ΣτΕ ενίοτε κινείται έξω από το ρόλο του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αιχμές Σπίρτζη: Το ΣτΕ ενίοτε κινείται έξω από το ρόλο του

Αιχμές Σπίρτζη: Το ΣτΕ ενίοτε κινείται έξω από το ρόλο του
Αιχμές για δικαστικούς κύκλους άφησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».
«Δε νομίζω ότι υπάρχει κόντρα Δικαστών-Κυβέρνησης. Υπάρχει κόντρα κάποιων Δικαστών με την Κυβέρνηση. Όπως υπάρχει κόντρα πολλών συγκεκριμένων ομάδων για κάθε κατηγορία λειτουργών με την κυβέρνηση», είπε.
«Είναι προφανές, ότι πάρα πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την Κυβέρνηση.
Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα.
Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας», ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.
Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στον κ. Στουρνάρα δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που υπάρχει με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι «Ο κ. Στουρνάρας δε θέλει να καταλάβει ότι από υπουργός του κ. Σαμαρά, έγινε διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος. Όταν το καταλάβει, θα έχει τελειώσει η θητεία του μάλλον».
«Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κύκλοι, που θέλουν τον κ. Στουρνάρα, πολιτικοί κύκλοι του δήθεν μεταρρυθμιστικού κομματιού του πολιτικού συστήματος» πρόσθεσε.
Για την κυρία  Φώφη Γεννηματά ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως θα επιλέξει κάποια στιγμή, και ο χώρος της, όταν κάνει ένα συνέδριο θέσεων, αν θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και πριν, μία συνεργασία με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. 
«Δυστυχώς αυτές τις πολιτικές τις υπηρέτησε ένα μεγάλο κομμάτι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και έτσι απομακρύνθηκε και από τις κοινωνικές ομάδες, και από τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούσε».
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εξοικονόμηση πόρων από τη νέα διαπραγμάτευση για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων υπογραμμίζοντας πως από τους 4 αυτοκινητόδρομους «έχουμε εξοικονομήσει 764 εκατομμύρια και από τους πέντε, 801 εκατομμύρια ευρώ.
Για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων τόνισε πως θα ισχύει για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας. «Δε θα χρειάζεται να σταματάμε, να υπάρχουν τοπικά διόδια, θα είναι ένα δίκαιο σύστημα. 
Θα πληρώνεις την απόσταση που έχεις διανύσει, και έχει προβλεφθεί για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα να έχουμε δορυφορικό σύστημα, προκειμένου να έχουμε και άλλου είδους διευκολύνσεις».
Epirusblog Gr
5 of 5
Αιχμές Σπίρτζη: Το ΣτΕ ενίοτε κινείται έξω από το ρόλο του
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7407898662716994494
Σχόλια
item