Γιάννενα: Επίσκεψη Αλλοδαπών Σπουδαστών Στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Γιάννενα: Επίσκεψη Αλλοδαπών Σπουδαστών Στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Οι αλλοδαποί σπουδαστές που συμμετέχουν στο 24ο Πρόγραμμα Ι.Κ.Υ. 2017-2018 του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017.

Στο οχτάμηνο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού συμμετέχουν πενήντα (50) αλλοδαποί υπότροφοι από είκοσι έξι (26) διαφορετικές χώρες.

Η επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων αποτελεί την πρώτη από μια σειρά επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, με σκοπό τη γνωριμία των σπουδαστών με κοινωνικές δομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Κέντρου και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, και από το διδακτικό προσωπικό. 

Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, κ. Νατάσα Μπέγκα, με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε τους αλλοδαπούς υποτρόφους του Ι.Κ.Υ. και τους ενημέρωσε σχετικά με το έργο της δομής, ενώ η Διευθύντρια, κ. Βασιλική Μάστακα, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις. 

Επίσης, οι σπουδαστές επισκέφτηκαν τις νεόδμητες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων που αποτελούν πρότυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέλος οι σπουδαστές αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά δώρα με τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. 

Η επίσκεψη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους αλλοδαπούς επισκέπτες και ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το υψηλό κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων όλα αυτά τα χρόνια στην Ήπειρο και στη Δυτική Ελλάδα.

epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επίσκεψη Αλλοδαπών Σπουδαστών Στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3352661710042562554
item