Τι προβλέπει το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων Τι προβλέπει το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τι προβλέπει το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων

Τι προβλέπει το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων

Τρία προγράμματα συνολικού κόστους 21,2 εκατ. ευρώ.

Επανένταξη αστέγων, διευκολύνσεις για κωφούς και άτομα με αναπηρία προβλέπουν τα τρία προγράμματα συνολικού κόστους 21,2 εκατ. ευρώ που θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην κατάργηση του ψυχιατρικού ιδρύματος των Λεχαινών το οποίο είχε διασύρει τη χώρα μας διεθνώς και τη μεταστέγαση των φιλοξενούμενων σε υποστηρικτική δομή ή σε δομή οικογενειακού τύπου. 


Το παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών ήταν αρχικά ίδρυμα για παιδιά. Σήμερα φιλοξενεί 4 ανήλικους και 45 ενήλικες, 9 έως 47 ετών.
Πολλοί έχουν ζήσει εκεί ή σε άλλο ίδρυμα για πολλά χρόνια, με τα χέρια και τα πόδια τους δεμένα με ιμάντες, σε συνθήκες περιορισμού που διαρκούσαν από 6 μήνες έως 21 χρόνια. Από τον Ιούλιο 2016 ειδική ομάδα επιστημόνων προετοιμάζει την ένταξη των τροφίμων σε μικρές δομές, διαμερίσματα. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας, πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής αναδοχής, μονάδας βραχείας υποδομής ατόμων με αναπηρία, κινητής μονάδας παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε οικογένειες, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, κέντρων ημέρας για άτομα με αναπηρία.

Το δεύτερο πρόγραμμα συνιστά συνέχεια της πιλοτικής στέγασης κι επανένταξης που υλοποιείται από το 2015 για τους αστέγους.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τι προβλέπει το πρόγραμμα επανένταξης αστέγων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5490271400699902531
Σχόλια
item