Άρτα: Φέρνει κόσμο η Ιόνια… Άρτα: Φέρνει κόσμο η Ιόνια… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Φέρνει κόσμο η Ιόνια…

Άρτα: Φέρνει κόσμο η Ιόνια…

Επισκέπτες από Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη στην Άρτα - Υπερπλήρη τα Χριστούγεννα ξενοδοχεία και ξενώνες - Αδιαχώρητο στη αγορά - «βούλιαξαν» τα μεζεδοπωλεία. 

Η ζήτηση ξεπέρασε την διαθεσιμότητα. Τα πρώτα Χριστούγεννα με την περιοχή να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της πλήρους λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου, αποτέλεσαν ένα τεστ που βγήκε όχι μόνο θετικό αλλά άριστο!
Από παντού εισπράξαμε την θετική εικόνα που παρουσίασε η περιοχή σ’ όλη της την έκταση, με επισκέπτες από Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη μέχρι και από Κρήτη που επέλεξαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στην Άρτα. 
Από την πρόεδρο όμως του Συλλόγου Ξενώνων και ενοικιαζομένων δωματίων του νομού «Ο Άραχθος», Γεωργία Πατέντα, ήρθε η επιβεβαίωση και η πλέον ευχάριστη είδηση ότι αντίστοιχα στο 100% βρίσκονται οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά και μέχρι τα Θεοφάνεια!
PARAMYTHENIA POLH EGKAINIA 2017 DEKEMBRIOS 2Η κ. Πατέντα, έδωσε αναλυτική εικόνα για την αυξητική ζήτηση που διαπιστώνουν όλα τα μέλη. 
Εξήγησε ότι σε όλο το νομό ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια γέμισαν στο 100% και μάλιστα οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα ήταν πενθήμερες. 
«Απ’ όλη την Ελλάδα, μέχρι και την Κρήτη, ήρθαν επισκέπτες», μας είπε, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι επισκέπτες ήρθαν από Αθήνα, έπειτα από Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδος και σ’ ένα μικρότερο ποσοστό ακόμη και από νησιά μέχρι και από Κρήτη. «Κι αυτό θα συνεχιστεί. 
Η πληρότητα είναι στο 100% και για την Πρωτοχρονιά αλλά και μετέπειτα μέχρι τα Φώτα. 
Όπως τα μέλη, μας ενημερώνουν, είχαν ορισμένες ακυρώσεις λόγω των προγνώσεων για κακοκαιρία, οι οποίες όμως καλύφθηκαν αμέσως από νέες κρατήσεις και σήμερα μιλάμε για 100% ενόψει Πρωτοχρονιάς», τόνισε η ίδια, αναφορικά με παραδοσιακούς ξενώνες στο νόμο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. 
Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία, για τα Χριστούγεννα επίσης σημειώθηκε πληρότητα στο 100%, ενώ για την Πρωτοχρονιά μέχρι στιγμής τουλάχιστον, υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, καθότι οι κρατήσεις δεν έφτασαν στο ίδιο ποσοστό. Άρα υπάρχει διαθεσιμότητα ακόμη για όσους το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή. 
Η ζήτηση, σύμφωνα με την εικόνα που έχει σε άμεση επικοινωνία με τους επαγγελματίες του είδους η κ. Πατέντα, για τους ξενώνες ξεπερνά αυτή τη στιγμή τη διαθεσιμότητα. Το ερώτημά μας ήταν συγκεκριμένο, και αφορούσε στο αν υπάρχουν για κάθε κατάλυμα περισσότερα τηλεφωνήματα απ’ ότι διαθέσιμες κλίνες. «Ναι. Ασφαλώς. 
Αν υπήρχαν και παραπάνω διαθέσιμα δωμάτια θα γέμιζαν. Οι κλήσεις για κρατήσεις συνεχίζονται», εξήγησε. 
PARAMYTHENIA POLH EGKAINIA 2017 DEKEMBRIOS 4Όλες οι ενέργειες αποδίδουν 
Η ίδια υπογράμμισε ότι η αυξητική αυτή τάση επισκεψιμότητας της περιοχής μας οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην λειτουργία της Ιόνιας οδού που φέρνει πιο κοντά την Άρτα με όλα τα αστικά κέντρα και όλη τη χώρα. 
Όμως επιπρόσθετα τόνισε «Αποδίδουν καρπούς κι όλες οι προσπάθειες προβολής του Συλλόγου και των μελών με αναρτήσεις και προβολή του καθενός, αλλά και των τοπικών φορέων. 
Οι προσπάθειες τόσο της Περιφέρειας με την προβολή της Άρτας σε εκθέσεις και η με κάθε αφορμή προβολή, ώστε να ακούγεται ο τόπος μας. όπως αντίστοιχα και αποδίδουν οι δράσεις του Δήμου με τις διάφορες εκδηλώσεις. Κάθε ενέργεια, κάθε προβολή, κάθε άκουσμα της Άρτας, συμβάλει. Κι έτσι συντονισμένα πρέπει να συνεχίσουμε. Φαίνεται ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει για το νομό μας. 
Και πρέπει όλοι να συμβάλουμε και να στηρίξουμε αυτή τη μεταβολή και να την ενισχύσουμε, αναπτύσσοντας περισσότερο την τουριστική κίνηση για την περιοχή μας». 

Η πρόεδρος ευχήθηκε ακόμη καλύτερες ημέρες για τη νέα χρονιά, προσθέτοντας: «Με την ευκαιρία που μου δίνετε θέλω να ευχηθώ σ’ όλα τα μέλη χρόνια πολλά, καλή χρονιά και κάθε πρόοδο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όπως και σε όλο τον κόσμο αρτινούς και επισκέπτες καλή χρονιά». 
Εντυπωσιασμένοι 
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσιασμένοι από την ατμόσφαιρα Χριστουγέννων της Άρτας, δήλωναν επισκέπτες ακόμη και αρτινοί ετεροδημότες, με τους οποίους συναντηθήκαμε. Και πώς να μην μιλούν για «έκπληξη» όταν η Άρτα ειδικά την παραμονή των Χριστουγέννων, θύμιζε άλλες εποχές. 
Γεμάτοι οι δρόμοι από κόσμο, μουσικές χριστουγεννιάτικες και το τραινάκι να σφυρίζει μεταφέροντας πλατιά παιδικά χαμόγελα… Κι έπειτα σε κάθε γωνιά, όλου του κόσμου οι μουσικές. Κλαρίνα, ρεμπέτικα, παραδοσιακά και μοντέρνα «συναντιόντουσαν» όλα πάνω στα αρώματα του τσίπουρου και των τσιπουρομεζέδων… Όλη η πόλη μια γιορτή. Από νωρίς. Δεν το περίμενε κανείς. 
Εννοούμε από τους επισκέπτες. «Έχει αλλάξει η Άρτα. Είναι το κάτι άλλο. Δεν το περιμέναμε. Περνάμε υπέροχα», έλεγαν όσοι είχαν καιρό να την επισκεφθούν, ενώ εκείνοι που ήρθαν πρώτη φορά, δεν είχαν τι να πρωτοδούν και να επιλέξουν. 
Όλα συντελούσαν σ’ ένα μεγάλο αντάμωμα και κυρίως για τους από άλλα μέρη επισκέπτες, σε μια ανακάλυψη… του κρυμμένου μέχρι στιγμής προορισμού που λέγεται Άρτα. 
Άλλοι ανακάλυψαν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, άλλη την επιλεγμένη διασκέδαση, την παραδοσιακή φιλοξενία και σπάνια γαστρονομία, κι άλλοι την πλούσια ιστορία. Κάποιοι ίσως όλα μαζί. Κι ότι δεν πρόλαβαν να δουν μπορούν να το κάνουν σε νεότερη επίσκεψη. Άλλωστε πια τί είμαστε. Μια… Ιόνια δρόμος είμαστε. Μέχρι να ξεκινήσεις, έφτασες με άνεση και ασφάλεια. Ιδού, λοιπόν, η… Άρτα.
Ευχαριστήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη
Την διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης των Ηπειρωτών επισημαίνει με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στην οποία αναφέρει: 
«Οι Ηπειρώτες, έδωσαν και τη φετινή εορταστική περίοδο μάθημα και μήνυμα Αλληλεγγύης, συμμετέχοντας ενεργά στις κατά τόπους πρωτοβουλίες συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά συμπατριωτών μας.
Θέλω να τους συγχαρώ όλους.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συμπατριώτες και τις δεκάδες επιχειρήσεις, που είναι αδύνατο να αναφερθούν ονομαστικά, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την ενίσχυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας, μέσω του τηλεμαραθωνίου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει να αποτελεί την «ομπρέλα» προστασίας των φορέων που στηρίζουν και παρέχουν υπηρεσίες σε ανήμπορους και αδύναμους συμπατριώτες μας, με τη συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών που από το υστέρημά τους συνεχίζουν αδιάλειπτα τα τελευταία πέντε χρόνια τη συνεισφορά τους».
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Φέρνει κόσμο η Ιόνια…
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 8599365302212452363
Σχόλια
item