Νέα πυρά Κοντονή κατά δικαστών: Πρέπει να δηλώνουν μετρητά στο πόθεν έσχες Νέα πυρά Κοντονή κατά δικαστών: Πρέπει να δηλώνουν μετρητά στο πόθεν έσχες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα πυρά Κοντονή κατά δικαστών: Πρέπει να δηλώνουν μετρητά στο πόθεν έσχες

Νέα πυρά κατά της Δικαιοσύνης από τον Στ. Κοντονή -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Ο Σταύρος Κοντονής επιμένει στα όσα ανέφερε για τους δικαστές και το πόθεν έσχες, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι... έπεσε από τα σύννεφα με τα περί «ωμών παρεμβάσεων», αναφερόμενος στην καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, την Κυριακή.
«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" να είναι αποτελεσματικός. Σαφής πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" να είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη. Γι' αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στη θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. 
Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας. Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών
«Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις. Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν γίνονται υπό το φως της μέρας», σημείωσε ακόμη ο κ. Κοντονής.
Σαντορινιός: Εξαίρεση δικαστών θίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα
Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά των δικαστών καταφέρθηκε και ο Νεκτάριος Σαντορινιός.
Οσοι είναι μέρος μιας εξουσίας, οφείλουν να δηλώνουν όλη την περιουσία τους δημόσια, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή ορατή και ελέγξιμη, δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας στον ΣΚΑΪ.
«Εξαίρεση των δικαστών από τη δήλωση πόθεν έσχες -όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή- θίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αποτελεί εξαίρεση στη διαφάνεια», συμπλήρωσε ο κ. Σαντορινιός. 
Μάλιστα, εξέφρασε την απορία του για την τοποθέτηση των δημοσιογράφων ότι δεν μπορεί όποιος δεν έχει νομικές γνώσεις να κρίνει μια δικαστική απόφαση. «Εσείς δεν είστε που κρίνατε με ένταση την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την άδεια του Κουφοντίνα;», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, ο υφυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη και τώρα, στις συζητήσεις με τους Θεσμούς, να παρατείνει το ειδικό καθεστώς.

Epirusblog Gr
5 of 5
Νέα πυρά Κοντονή κατά δικαστών: Πρέπει να δηλώνουν μετρητά στο πόθεν έσχες
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1832207588976722894
Σχόλια
item