Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες είπαν “ναι” σε συνομιλίες για κυβέρνηση με Μέρκελ Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες είπαν “ναι” σε συνομιλίες για κυβέρνηση με Μέρκελ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες είπαν “ναι” σε συνομιλίες για κυβέρνηση με Μέρκελ

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες είπαν “ναι” σε συνομιλίες για κυβέρνηση με Μέρκελ

Ένα βήμα πιο κοντά στο σχηματισμό κυβέρνησης έρχεται η Γερμανία 

“Πράσινο φως” για να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα άναψε η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

H ηγεσία έκανε δεκτή την σύσταση του αρχηγού, Μάρτιν Σουλτς, που τάχθηκε υπέρ των συζητήσεων για κυβέρνηση σχηματισμού με το κόμμα της καγκελαρίου, Άνγκελα μέρκελ. 

Την απόφαση, που ανοίγει το δρόμο για τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς.  

Την επόμενη Τετάρτη, τα κόμματα θα πραγματοποιήσουν συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Εκεί θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον Σουλτς, ο χρόνος έναρξης των διερευνητικών συνομιλιών προσδιορίζεται στις αρχές Ιανουαρίου και θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο του SPD προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη των προγραμματικών διαπραγματεύσεων. 


Το Συνέδριο θα μπορούσε να οριστεί για τις 14 Ιανουαρίου, δήλωσε ο κ. Σουλτς και υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες δεν ισοδυναμούν με προγραμματικές διαπραγματεύσεις. 

“Παραμένει ανοιχτό το αν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης. Θέλουμε μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει συνέχεια όπως μέχρι τώρα”, δήλωσε ο αρχηγός του SPD.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες είπαν “ναι” σε συνομιλίες για κυβέρνηση με Μέρκελ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 447189075775562072
Σχόλια
item