Γιάννενα: Στο ζενίθ η τουριστική κίνηση των Ιωαννίνων Γιάννενα: Στο ζενίθ η τουριστική κίνηση των Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο ζενίθ η τουριστική κίνηση των Ιωαννίνων

Γιάννενα: Στο ζενίθ η τουριστική κίνηση των Ιωαννίνων
Στο ζενίθ βρίσκεται η τουριστική κίνηση στην πόλη των Ιωαννίνων και τους άλλους χειμερινούς προορισμούς της Ηπείρου, για τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τις κρατήσεις να δείχνουν ανάλογη πληρότητα στο 100% και για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. 
Ο προορισμός «Ιωάννινα», που αποτέλεσε εξαρχής βασική στόχευση για τη δημοτική αρχή και σε συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων, κυρίως με την περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, αλλάζουν σταδιακά το χάρτη της τουριστικής εικόνας προς το καλύτερο. 
Μπορεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα των τοπικών φορέων και των φορέων του κλάδου να είναι αυτό των επισκέψεων από το εξωτερικό, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να μην είναι κάποιος ικανοποιημένος από την τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας, που πλέον καταγράφεται και σε «νεκρές» περιόδους και όχι μόνο σε περιόδους εορτών.
Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας σε δηλώσεις του ευχήθηκε στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, να απολαύσουν τη διαμονή τους, αναφέρθηκε στον εορταστικό διάκοσμο των Ιωαννίνων και πρόσθεσε πως ο τουρισμός και η ανάπτυξη του τομέα παραμένει ένα βασικό κομμάτι της στόχευσης της δημοτικής αρχής.
«Είμαστε ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός, ένας κορυφαίος προορισμός για τους Έλληνες και ελπίζουμε σιγά – σιγά και για ξένους επισκέπτες και γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Ο δήμαρχος τόνισε πως η δημοτική αρχή σε συνεργασία με φορείς της περιοχής έχουν αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες όχι μόνο προβολής της πόλης αλλά και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες της, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει όσοι επιλέγουν τα Γιάννενα για τις διακοπές τους να αναχωρούν ευχαριστημένοι και να γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές της.
«Δουλέψαμε στη λογική πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαίους στόχους και νομίζω ότι στο κομμάτι του τουρισμού τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. 
Ο τουρισμός δίνει άμεσες αποδόσεις στην οικονομία, δεν μένουμε όμως εκεί θέλουμε να ενισχύσουμε κι άλλους τομείς της οικονομίας στην περιοχή μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε». 
Πόρτες κλειστές…
Οι επισκέπτες της πόλης στο μεταξύ μπορεί να έχουν δεκάδες εναλλακτικές επιλογές για να περιηγηθούν στα Γιάννενα, για μία ακόμη φορά όμως, και μάλιστα σε περίοδο εορτών, θα χρειαστεί να κάνουν μία σχετικά μεγάλη διαδρομή για να φτάσουν στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
Η νότια πύλη του Κάστρου, που επιτρέπει την απευθείας και εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στο Μουσείο θα παραμείνει κλειστή όλη την περίοδο των εορτών και όσοι θελήσουν να επισκεφτούν το Μουσείο υποχρεούνται να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσα από το Κάστρο, ως την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. 
Τις προηγούμενες ημέρες και στη λογική των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος, καθώς όμως και τοπικών φορέων, όπως ο δήμος Ιωαννιτών και η Μητρόπολη Ιωαννίνων, που είχαν συνυπογράψει σχετικό αίτημα, ζητήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για κάποιες ώρες τουλάχιστον τις ημέρες αυτές, η πύλη να παραμένει ανοιχτή. 
Το αίτημα όμως απορρίφθηκε αφού οι αρχαιοφύλακες υποστηρίζουν ότι λόγω των ελλείψεων προσωπικού τίθεται θέμα ασφάλειας του αρχαιολογικού χώρου στο σύνολό του. 
Το βέβαιο είναι πάντως πως κάποια στιγμή το θέμα αυτό θα πρέπει να λυθεί, γιατί δεν είναι μόνο προς όφελος του Μουσείου, αλλά και προς όφελος των επισκεπτών, άρα και της πόλης, που οφείλει να βρίσκει και να προσφέρει εύκολες οδούς πρόσβασης στα μουσεία και τα μνημεία της πόλης.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο ζενίθ η τουριστική κίνηση των Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5136307378018527583
Σχόλια
item