Γιάννενα: «Παιχνιδάκι» του Αώου έγινε ο αγωγός ύδρευσης της Κόνιτσας! Γιάννενα: «Παιχνιδάκι» του Αώου έγινε ο αγωγός ύδρευσης της Κόνιτσας! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Παιχνιδάκι» του Αώου έγινε ο αγωγός ύδρευσης της Κόνιτσας!

Γιάννενα: «Παιχνιδάκι» του Αώου έγινε ο αγωγός ύδρευσης της Κόνιτσας!


Τα ορμητικά νερά του Αώου ποταμού, παρέσυραν για μια ακόμη φορά  τον σωλήνα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κόνιτσας με αποτέλεσμα να διακοπεί η ύδρευση της κωμόπολης από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 6.30 το απόγευμα την περασμένη Παρασκευή. 

Ήταν μια από τις σημαντικότερες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή, με τις άλλες να αφορούν τρία σπίτια των οποίων οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν τις στέγες τους! 

Όσον αφορά τον αγωγό ύδρευσης, οι συνεχόμενες βλάβες που του προκαλούν οι πλημμύρες, καθιστούν πλέον επιβεβλημένη την έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου, που έχει δημοπρατηθεί και έχει ανατεθεί μάλιστα σε εργολάβο. 


Σύμφωνα με τη μελέτη ο αγωγός θα διέρχεται πλέον από την τσιμεντένια γέφυρα της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης και δεν θα προκαλούνται πλέον τα συνήθη προβλήματα στην ύδρευση της Κόνιτσας. 

Σύμφωνα πάντως με κατοίκους της Κόνιτσας, η οριστική επίλυση του ζητήματος της ύδρευσης -καθώς ο σημερινός αγωγός ακόμη και αν στερεωθεί δεν επαρκεί για την υδροδότηση της Κόνιτσας- μπορεί να επιτευχθεί με τη μεταφορά νερού από τις πηγές Αμαράντου, με την προϋπόθεση βεβαίως να επανεξεταστεί και να ανοίξει ο «φάκελος» του.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Παιχνιδάκι» του Αώου έγινε ο αγωγός ύδρευσης της Κόνιτσας!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 771956277172944633
Σχόλια
item