Γιάννενα: ΔΩΔΩΝΗ – ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ - Οι επισκέπτες γνώρισαν τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα

Γιάννενα: ΔΩΔΩΝΗ – ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ - Οι επισκέπτες γνώρισαν τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα
Πλήθος κόσμου, εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν για το τετραήμερο στα Γιάννενα, αλλά και κάτοικοι της πόλης, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, η οποία σε συνεργασία με το ΙΕΚ Δέλτα, προχώρησαν σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία.
Το περίπτερο που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία, μοίρασε σε επισκέπτες και γιαννιώτες προϊόντα με αυθεντικές, παραδοσιακές γιαννιώτικες συνταγές.
Η πρωτοβουλία της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία της πόλης, όπου με βάση τα μοναδικά προϊόντα της ηπειρωτικής φύσης, οι σεφ του ΙΕΚ Δέλτα και οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής ετοιμάζουν μοναδικές συνταγές.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Γιάννη Κεϊσογλου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των ημερών για την εταιρεία, που εξακολουθεί να στηρίζει ιδρύματα και φορείς που έχουν ανάγκη στο πλαίσιο υλοποίησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Ο σεφ Αδάμος Δότσιος, υπεύθυνος και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας για την Ήπειρο τόνισε από την πλευρά του, πως τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ, από τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου αποτελούν την ιδανική βάση για την δημιουργία μοναδικών συνταγών, που κερδίζουν τον καθένα.
Αυτό δεν προκύπτει απλώς από επιστημονικές μετρήσεις και αναλύσεις στη διατροφική αξία των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και από τις απόψεις πλέον κορυφαίων σεφ σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, που έχει δοκιμάσει κάποια από τα προϊόντα αυτά. 
Τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, με πρώτο απ’ όλα τη φέτα, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές, όπως όμως και στις γκουρμέ και απαιτητικές κουζίνες εντός και εκτός Ελλάδας.
Το στοίχημα επίσης για την ενίσχυση της ηπειρωτικής γαστρονομικής απόλαυσης είναι τα προϊόντα αυτά να βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά ξενοδοχεία, και να σερβίρονται από το πρωινό μέχρι όλα τα γεύματα της ημέρας.
Η εμπειρία από το εξωτερικό δείχνει σύμφωνα με τον Αδάμο Δότσιο, εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και υπεύθυνο για την Ήπειρο, ότι δύσκολα συναντά κάποιος προϊόντα ανώτερης διατροφικής αξίας από αυτά της Ηπείρου, στο εξωτερικό. 
Την ευκαιρία να το διαπιστώσει και να το επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά είχε ο κ. Δότσιος σε πρόσφατη τουριστική έκθεση στη Σουηδία, όπου οι ηπειρώτικες γεύσεις έκλεψαν την παράσταση και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΩΔΩΝΗ – ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ - Οι επισκέπτες γνώρισαν τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1804039458901365725
item