Γερμανία: Γλίτωσαν τελευταία στιγμή από μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ Γερμανία: Γλίτωσαν τελευταία στιγμή από μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Γλίτωσαν τελευταία στιγμή από μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ

Γερμανία: Γλίτωσαν τελευταία στιγμή από μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ

Ένα ύποπτο αντικείμενο οδήγησε στην εκκένωση της εορταστικής αγοράς στην Bradenburger Straße - Όπως ανακοινώθηκε έπειτα από έρευνα των πυροτεχνουργών, περιείχε εκρηκτικά.

Εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η αστυνομία προχώρησε σε άμεση εκκένωση της αγοράς στην Bradenburger Straße, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο, που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικά.Από τα τοπικά μέσα αναφέρεται ότι είναι ένα πακέτο 40x50 εκατοστά και παραδόθηκε σε φαρμακείο που βρίσκεται επί του συγκεκριμένου δρόμου.

Ο υπάλληλος του φαρμακείου το άνοιξε και, όπως είπε στην αστυνομία, εντόπισε καλώδια και κάποιο μηχανισμό κι έτσι ειδοποίησε τις αρχές.

Το σημείο αποκλείστηκε και οι Αρχές έκαναν έρευνα, ενώ κλήθηκε και ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών.


Δεν έχει αναφερθεί ακόμα, αν προηγουμένως υπήρξε κάποιου είδους γραπτή,τηλεφωνική ή άλλη απειλή.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσνταμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά.


«Ασαφές» εάν το πακέτο που παραδόθηκε σε φαρμακείο κοντά στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, στο Βρανδεμβούργο, περιείχε αληθινή εκρηκτική συσκευή ή μόνο κάποια απομίμησή της, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες να δηλώνουν ότι επρόκειτο πραγματικά για απόπειρα επίθεσης.

Το περιεχόμενο του πακέτου, μια κονσέρβα η οποία περιείχε καλώδια, καρφιά και μπαταρίες, έχει γίνει γνωστό μόνο από την εξέτασή του με ακτίνες, ενώ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία της περιοχής, δεν έχει βρεθεί πυροδοτικός μηχανισμός.

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ntv μετέδωσε ότι έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 500 μέτρων γύρω από την χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια πακέτα. Θεωρείται πάντως ότι το πακέτο που βρέθηκε στο φαρμακείο δεν μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.


Epirusblog Gr
5 of 5
Γερμανία: Γλίτωσαν τελευταία στιγμή από μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1488223869570849851
Σχόλια
item