Πρέβεζα: Αναλυτικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας – «Αναμάσημα», σχεδιασμός στο… πόδι, αλλά και «έξυπνες» ιδέες Πρέβεζα: Αναλυτικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας – «Αναμάσημα», σχεδιασμός στο… πόδι, αλλά και «έξυπνες» ιδέες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Αναλυτικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας – «Αναμάσημα», σχεδιασμός στο… πόδι, αλλά και «έξυπνες» ιδέες

Πρέβεζα: Αναλυτικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας – «Αναμάσημα», σχεδιασμός στο… πόδι, αλλά και «έξυπνες» ιδέες
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας για το 2018, «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε στη συνέχεια να αποσταλεί στον ΕΟΤ, ο οποίος είναι και αρμόδιος για να γνωμοδοτήσει.
Πρόκειται για ένα κείμενο, που απέχει παρασάγγας από ένα άρτια δομημένο και με βάση τις βασικές αρχές του σύγχρονου management, πλάνο, που στην ουσία είναι ένα «αναμάσημα» παλαιότερων ετών. Αυτό εξάλλου επισημάνθηκε και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας για θέματα τουρισμού Βαγγέλης Συγκούνας, ανέφερε σχετικά: «Tα προγράμματα τουριστικής προβολής απλά αυτή την έννοια έχουνε, του να κάνεις μια καταγραφή αρχικά , για να έχεις και την έγκριση κατόπιν ενεργειών απ' τον ΕΟΤ. Γιατί αυτό θα πάει στον ΕΟΤ και θέλεις μια έγκριση για τις δράσεις τις οποίες θα κάνεις. 
Πάντα είναι πιο πλατύ από αυτά που κάνουμε, πάντα είναι περισσότερο και πάντα είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Εξάλλου ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής δε φτιάχνεται για μία χρονιά. Ουσιαστικά είναι κάτι, το οποίο απ' αυτό υλοποιείς κάποια πράγματα κάθε χρόνο. Δηλαδή 2-3 πράγματα υλοποιείς πάντα κάθε χρόνο».
Από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής ωστόσο δε λείπουν και «έξυπνες» και υλοποιήσιμες ιδέες, όπως π.χ. η δημιουργία Περιβαλλοντικού Κέντρου στο Δημαρχείο της Δημ. Ενότητας Λούρου, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, αλλά και η αξιοποίηση της πίστας Μοτο - Κρος στον Κούκο.
Παραθέτουμε αναλυτικά το κείμενο του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΤΟΥΣ 2018
Α. ΕΚΔΟΣΕΙΣ:
1. Εκδοση τουριστικού οδηγού σε διάφορες γλώσσες
2. Εκδοση εντύπων και θεματικών φυλλαδίων με κατεύθυνση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού(πχ. ιππασία, φύση, πεζοπορία, ποδηλατικές διαδρομές, αθλητικές δραστηριότητες, σερφ, μοτοκρός, ψάρεμα, αναρρίχηση, αρχαιολογικοί χώροι -, εκκλησίες, πολιτισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομία, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα,σε συνεργασία με τους αρμόδιους συλλόγους και φορείς του Δήμου Πρέβεζας).
Καταγραφή αξιόλογων περιπατητικών διαδρομών-μονοπατιών με κατάλληλη σήμανση -προώθηση και μέσω αντίστοιχου προγρ/τος σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου.
3.Εκτύπωση Αφισών
4.Εκδοση εντύπου ειδικά αφιερωμένου στις ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ της πόλης, το οποίο θα αποστέλλεται κυρίως στα ΚΑΠΗ της χώρας.
5. Εκδοση τουριστικου φυλλαδίου για το τουριστικό τραίνο της Πρέβεζας(ελληνικά- αγγλικα)
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 12.000,00 ευρώ
Β.ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
1.Παραγωγή διαφημιστικων ταμπλό,μπάνερς κλπ. τα οποία θα τοποθετηθούν στον Διεθνή Αερολιμένα Πρέβεζας στο Ακτιο.
2.Παραγωγή διαφημιστικών USB sticks.
3. Παραγωγή αντιπροσωπευτικων αναμνηστικών δώρων για επίσημους φιλοξενούμενους και επισκέπτες.
4.Δημιουργία καλαθιού τοπικών προϊόντων σε μινιατούρες(χαμηλό κόστος) σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και με προσφορά των ιδίων.(Ούζο, λάδι, μέλι, ελιές, μαρμελάδα,…………).Το καλάθι θα προσφέρεται ως δώρο σε φιλοξενούμενους του Δήμου Πρέβεζας.
5.Τοποθέτηση καλαίσθητων πινακίδων στις τέσσερις εισόδους της πόλης (Από Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, ΄Ακτιο, Θεσπρωτικό) με το «KAΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ».
6. Επαφές με διοικήσεις διοδίων και αερολιμένα στο Ακτιο για τοποθέτηση και διανομή διαφημιστικού υλικού και αφισών.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:10.000,00 ευρώ
Γ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
1. Συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας σε τουριστικές, πολιτιστικές, εμπορικές εκθέσεις εντός κι εκτός Ελλάδος.
2.Συμμετοχή του Δήμου σε περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου Ή του ΕΟΤ, σε αξιόλογες εκθέσεις με διεθνή προβολή. όπως στο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, PHILOXENIA, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ........
EKΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 2018
1. Έκθεση GRECIA PANORAMA στο Βουκουρέστι το διάστημα 20-22/1/2018. Αποτελεί τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στη Ρουμανία, η οποία είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά με ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα.
2. Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελαβίβ το διάστημα 6-7/2/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Το Ισραήλ αποτελεί σημαντική πηγή επισκεπτών στην περιοχή μας και η Περιφέρεια μετέχει σε αυτή από το 2011.
3. Έκθεση REISEN στο Αμβούργο το διάστημα 7-11/2/2018. Έκθεση εναλλακτικού τουρισμού σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Αποτελεί τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής μας.
4. Έκθεση MEDITERRANEAN PANORAMA στη Στοκχόλμη το διάστημα 16-18/2/2018. Αποτελεί τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στη Σουηδία, που λόγω της λειτουργίας της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης που πρόκειται να γίνει παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
5. Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα 22-25/2/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Λόγω των νέων οδικών αξόνων που κατασκευάζονται το κοινό της Σερβίας έχει αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον για την Ήπειρο. Η Περιφέρεια συμμετέχει σε αυτή από το 2014.
6. Έκθεση FERIE FUR ALLE στο Χέρινγκ της Δανίας το διάστημα 24-26/2/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Η συμμετοχή μας εντάσσεται στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τη Σκανδιναβία, λόγω της λειτουργίας της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης που πρόκειται να γίνει.
7. Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο το διάστημα 7-11/3/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Η μεγαλύτερη έκθεση της Γερμανίας, από την οποία η περιοχή δέχεται πολλούς επισκέπτες.
8.Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα 13-15/3/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Η συμμετοχή μας αποβλέπει στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ρωσικού κοινού για το θρησκευτικό τουρισμό.
9.Έκθεση Ταξίδι στην Κύπρο τον Απρίλιο. Η μόνη έκθεση που διοργανώνεται στην Κύπρο, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Η Περιφέρεια συμμετέχει σε αυτή από το 2004.
Β) Εκθέσεις προβολής προϊόντων και εμπορικές:
1. Έκθεση FRUITLOGISTICA στο Βερολίνο το διάστημα 7-9/2/2018. H δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
2. Έκθεση GUlFOOD στο Ντουμπάι το διάστημα 18-22/2/2018. Είναι η πιο σημαντική εμπορική έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή και προσελκύει επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν εμπορικά στην Μέση Ανατολή, Νότια Ασία και Αφρική.
3. Έκθεση FOOD EXPO στην Αθήνα το διάστημα 10-12/3/2018. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων στη Ν.Α. Ευρώπη, που καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θέλουν να εδραιωθούν στην εγχώρια αγορά και συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.
4. Έκθεση PROWEIN στο Ντίσελντορφ το διάστημα 18-20/3/2018. Η πιο δημοφιλής διεθνής έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών.
5. Έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ στην Αθήνα το διάστημα 30/3-1/4/2018. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου κρίνεται απαραίτητη γιατί εντός της διοικητικής της δομής δραστηριοποιούνται 18 κυνηγετικοί σύλλογοι και αποτελεί ένα κατεξοχήν προορισμό κυνηγετικού τουρισμού. Παράλληλα στην έκθεση θα προβληθούν και παραδοσιακά προϊόντα.
6. Έκθεση ΦΥΣΙΚΩΝ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ στο Λονδίνο το διάστημα 22-23/4/2018. Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου να προσεγγίσει τη βρετανική αγορά τροφίμων.
7. Έκθεση GREEK FESTIVAL στο Ντίσελντορφ το διάστημα 3-6/5/2018. Διοργανώνεται σε κεντρική πλατεία της πόλης σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο και τις ομογενειακές ενώσεις και προβάλλει τα προϊόντα και τη γαστρονομία της Ελλάδας.
8. Έκθεση ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στα Ιωάννινα. Είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της περιοχής, που αποτελεί θεσμό στα επιχειρηματικά δρώμενα της πόλης. Για όλες τις εκθέσεις έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επαγγελματίες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 8.000,00 ΕΥΡΩ
Δ. ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
1.Δημιουργία εκδηλώσεων σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες με την συνεργασία των ομογενών, σε μισθωμένες αίθουσες και χώρους με θεματικές παρουσιάσεις. (γαστρονομία,ιστορία-αρχαιολογία,περιβάλλον...) με την συμμετοχή των τοπικών τουριστικών γραφείων κάθε χώρας.
2.Εκδήλωση στο Μουσείο Γαστρονομίας με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
3.ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην Αθήνα πιθανά στην αίθουσα εκδηλώσεων ΙΑΝΟΣ και παράθεση γεύματος σε δημοσιογράφους του τουριστικού και γευσιγνωστικού ρεπορτάζ..(Παρουσίαση ηλεκτρονικού υλικού, διανομή φυλλαδίων και τοπικών προϊόντων)..Για την υλοποίηση των παραπάνω θα γίνει πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή και προσφορά προϊόντων σε επαγγελματίες της περιοχής
4.Δημιουργία διαφημιστικών DVD σε διάφορες γλώσσες. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 15.000,00 ευρώ
Ε. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
1. Εμπλουτισμός της τουριστικής ιστοσελίδας (site) του Δήμου Πρέβεζας με τουριστικό υλικό
2.Μετάφραση σε: αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά τουριστικής ιστοσελίδας και εντύπων
3. Δημιουργία δυνατότητας ζωντανής μετάδοσης δια μέσου της τουριστικής ιστοσελίδας, όπως για παράδειγμα εκδηλώσεις -εκθέσεις(PHILOXENIA κλπ.)
4.Δημιουργία διαφημιστικών DVD σε διάφορες γλώσσες.
5. Παραγωγή CD για το τουριστικό τραίνο του Δήμου Πρέβεζας(ελληνικά-αγγλικά)
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 3.000,00 ευρω
ΣΤ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ.
1. Παραγωγή σύγχρονης τεχνολογίας θεματικών βίντεο ή ταινιών για την Πρέβεζα, τέτοιων τεχνικών προδιαγραφών που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα προβολής τους όχι μόνο στο you-tube. αλλά και σε φεστιβάλ και εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. (ΣΣ. Υπάρχει σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής για το έτος 2017)
2. Σχεδιασμός και παραγωγή μικρού φίλμ κατάλληλου για διαφημιστική προβολή σε κινηματογράφους.(διάρκειας 30 δευτερολέπτων)
3. Σχεδιασμός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημιστικών μηνυμάτων καθώς και μηνυμάτων για το διαδίκτυο.
4. Δημιουργία μακετών και διαφημιστικές καταχωρήσεις στον έντυπο ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14.000,00
Ε. ΔΙΚΤΥΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
1. Προμήθεια ξύλινου οικίσκου τουλάχιστον 20 τετρ. μέτρων, με δυνατότητα επέκτασης, για την δημιουργία σύγχρονου Τουριστικού Γραφείου του Δήμου Πρέβεζας.
2. Αξιοποίηση των Μηχανημάτων Πληροφόρησης (infokiosk) που προμηθεύτηκε ο Δήμος Πρέβεζας (πρόγραμμα sul cammino di enea-με προδιαγραφές ΑΜΕΑ) γιά την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με εισαγωγή νέου υλικού για το Δήμο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Προτείνεται η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη-ειδικευμένo σε software.(Μενού και γιά άλλους Δήμους)
3. Προμήθεια νέων Μηχανημάτων Πληροφόρησης (infοkiosk) σε περίπτωση που τα παλαιά δεν ικανοποιούν τις ανάγκες ενός σύγχρονου τουριστικού γραφείου.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:12.000,00 ευρώ
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
1. ΚAΘΙΕΡΩΣΗ ενός Διμηνιαίου Δελτίου Τύπου- Newsletter- με τουριστικά νέα της Πρέβεζας Το ενημερωτικό δελτίο θα αποτελείται κυρίως από φωτογραφικό υλικό και θα είναι επίσημα μεταφρασμένο και στην αγγλική γλώσσα.(Θα αποστέλλεται στον ΕΟΤ για παροχή σύμφωνης γνώμης)
2. Σύνδεση του ΚΤΕΛ (αστική συγκοινωνία) της πόλης της Πρέβεζας με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης αλλά και των άλλων αρχαιολογικών χώρων (Δυνατότητα επιδότησης από την Περιφέρεια όπως γίνεται με την μεταφορά των μαθητών. Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη ,τον κ. Δήμαρχο Πρέβεζας, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Πρέβεζας)
3. Προμήθεια παρατηρητηρίου στον υγρότοπο του Αμβρακικού για την παρατήρηση των πουλιών (ορνιθοτουρισμός) συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού.
4. Δημιουργία Περιβαλλοντικου Κέντρου στο Δημαρχείο της Δημ. Ενότητας Λούρου, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού.
5. Συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης γιά την Αξιοποίηση και προβολή της τοποθεσίας όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος με την επωνυμία “ Λιθάρι” και έκδοση για πρώτη φορά, σχετικού φυλλαδίου.
6. Αξιοποίηση της πίστας Μοτο - Κρος στον Κούκο. Επαφή με την Περιφέρεια Ηπείρου και συνεργασία με μηχανοκίνητα περιοδικά.
7.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ των dvd για την Πρέβεζα α)με τίτλο από το «Ακτιο στην Πρέβεζα» (ντοκυμανταίρ με αξιόλογες συνεντεύξεις και ιστορικές αναφορές για την πόλη της Πρέβεζας-παραγωγής 2007)που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG.(SUL CAMMINO DI ENEA)β) των εθελοντών νέων της πόλης της πράξης “Ι ΜΑΚΕ”
8 Αξιοποίηση των μουσικών συνθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από εθελοντές νέους για την πράξη “Ι ΜΑΚΕ” και που έχουν επενδύσει μουσικά το dvd της Πρέβεζας, παραγωγής 2013
9.. Σχεδιασμός και εκτύπωση αφισών για το τουριστικό τραίνο πόλης Πρέβεζας.
10.ΕΠΑΦΗ με τους κινηματογράφους της Βορείου Ελλάδος για την προβολή διαφημιστικού υλικού πριν από την προβολή των ταινιών.
11.. ΑΠΟΣΤΟΛΗ διαφημιστικού υλικού σε Μ.Μ.Ε., τουριστικά γραφεία, σχολεία, συλλόγους, αποδήμους, συνέδρια, αεροδρόμια, εκδηλώσεις, σταθμούς τραίνων, λεωφορείων, ταξί, σταθμούς διοδίων στο ΄Ακτιο σε ξενοδοχεία κλ.π
12. ΕΠΑΦΗ με τις εταιρείες τσάρτερ που πετούν προς και από τον ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο Ακτιο ,γιά την δημιουργία δικτύου προβολής της Πρέβεζας, μέσω των τουριστικών γραφείων που διακινούν τους τουρίστες στον Νομό Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας.
13. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με δίκτυα παροχής τουριστικών πληροφοριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γραφεία ΕΟΤ, πρεσβείες, προξενεία, αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ.)
14. Οργάνωση ή συνδιοργάνωση ημερίδων ,συνεδρίων , χορωδιακών φεστιβάλ , αθλητικών οργανώσεων ( τουρνουά ποδοσφαίρου, σχολικών αγώνων , μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ ) μουσικών εκδηλώσεων , πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαφόρων άλλων που προάγουν το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας και βοηθούν στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σε επίπεδο τοπικό, Εθνικό και Παγκόσμιο. ( όπως αγώνες μοτο-κρός, αναρρίχησης, extreme sports αερόστατο κ.λ.π)
15.ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ τουριστικής συνείδησης των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, με ημερίδες, σεμινάρια, ή άλλες ειδικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις των διακριθέντων επιχειρήσεων.
16. Επαφή με τις διοικήσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας –Θεσσαλονίκης και μεγάλων πόλεων ώστε να διερευνήσουμε αν μας συμφέρει να διαφημιστούμε αναλόγως).
17.ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ με σχολεία άλλων περιοχών της Ελλάδος μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Ηπείρου και κυρίως με αυτά του Δικτύου Πάφου Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος (Λαμία,Μυτιλήνη,Καλαμαριά,Κέρκυρα ) με θέματα που απασχολούν τουριστικά την Πρέβεζα.(Μουσείο Νικόπολης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,....)
18. Διαγωνισμός Φωτογραφίας των αξιοθέατων του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας.Οι καλύτερες φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν σε ένα τουριστικό φυλλάδιο που θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο:¨Η Πρέβεζα με τα ματια των παιδιών»
19.Λειτουργία του τουριστικού τραίνου του Δήμου Πρέβεζας
Συνολικός Ενδεικτικός προϋπολογισμός : 74.000,00 ΕΥΡΩ
atpreveza.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Αναλυτικά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας – «Αναμάσημα», σχεδιασμός στο… πόδι, αλλά και «έξυπνες» ιδέες
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6562083064469081546
Σχόλια
item