Δεν πρόκειται για ψέμα: Ετοιμαστείτε για τα "ταξικά πρόστιμα"!

Δεν πρόκειται για ψέμα: Ετοιμαστείτε για τα "ταξικά πρόστιμα"!
Απίστευτες διατάξεις αναμένεται να έρθουν το ερχόμενο διάστημα στην Βουλή, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να εισάγει τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα είναι πιο...ελαστικός στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα! 

Ναι, καλά διαβάσατε. Πρόκειται για μία από τις πλέον απίστευτες αλλαγές που έρχονται με τον νέο "αριστερό" Κ.Ο.Κ., που θα κάνει πρεμιέρα πιθανότατα από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2018. 

Μέσα από το el.gr σας είχαμε ενημερώσει το τελευταίο διάστημα για τις τοποθετήσεις πολλών κυβερνητικών παραγόντων -ανάμεσά τους και του αρμόδιου Υπουργοί
- αναφορικά με τα "ταξικά πρόστιμα". Τώρα γίνονται όλα πραγματικότητα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βάλει ταξικά όρια ακόμη και στα τροχαία ατυχήματα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σπίρτζης, εν τέλει δεν εγκατέλειψε τις προηγούμενες θέσεις του που είχαν προκαλέσει σάλο, εμμένοντας στην λογική των προστίμων που θα αλλάζουν ανάλογα με το εισόδημα του καθένα.

Επί παραδείγματι, δύο οδηγοί που θα έχουν προβεί στην ίδια παράβαση, δεν θα καταβάλλουν το ίδιο πρόστιμο (!!!) όσο σοβαρή κι είναι η παράβαση. Ο...πλουσιότερος θα καταβάλλει κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, με την τροχαία να δίνει έμμεσα κίνητρα στους...φτωχότερους να προβαίνουν σε τυχόν νέε παραβάσεις!

Δεν πρόκειται για κάποια παραφιλολογία, αλλά για την επίσημη θέση της κυβέρνησης, η οποία ήδη ετοιμάζει τον νέο Κ.Ο.Κ.!



Άλλη μία επίσης σκανδαλώδης διάταξη του νέου Κ.Ο.Κ., είναι πως κανένας οδηγός δεν θα έχει το δικαίωμα να πληρώσει το 50% του προστίμου του κατά τις πρώτες 10 μέρες από την στιγμή της παράβασης! 

Η συγκεκριμένη διάταξη βοηθούσε ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ωστόσο φαίνεται να αποτελεί παρελθόν κατ'εντολή του Μαξίμου. 

Πραγματικά έχουμε μεγάλη ανυπομονησία για τα όσα θα ακολουθήσουν και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. 
epirusblog.gr
5 of 5
Δεν πρόκειται για ψέμα: Ετοιμαστείτε για τα "ταξικά πρόστιμα"!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5163179560000473402
item