Στα «αζήτητα» μισό δισ. του ΕΣΠΑ για επενδύσεις Στα «αζήτητα» μισό δισ. του ΕΣΠΑ για επενδύσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στα «αζήτητα» μισό δισ. του ΕΣΠΑ για επενδύσεις

Στα «αζήτητα» μισό δισ. του ΕΣΠΑ για επενδύσεις

Τι παραδέχονται στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

Με λιγότερες δαπάνες κατά 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να κλείσει φέτος το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς από τα 6,75 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν στα 6,2 - 6,3 δισ. για επενδύσεις, όπως παραδέχονται και στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

Η απόκλιση αυτή μεταξύ του προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στην ουσία στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την οικονομία και ενισχύει το υπερπλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποδίδεται δε στις καθυστερήσεις στην εκτέλεση - ολοκλήρωση κάποιων έργων, στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των δημοσίων συμβάσεων, αλλά και στις προσφυγές στη Δικαιοσύνη που παρακωλύουν την υλοποίηση κάποιων έργων.  

Σύμφωνα με ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, η απόκλιση στην ομαλή υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, δηλαδή στο σκέλος των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, υπολογίζεται στα 700 εκατ. και οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το ΠΔΕ θα κλείσει τελικά στα 6,2 - 6,3 δισ. έναντι 6,75 δισ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί.


Newmoney

Epirusblog Gr
5 of 5
Στα «αζήτητα» μισό δισ. του ΕΣΠΑ για επενδύσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7786415614091046545
Σχόλια
item