Πρέβεζα: Κλειστό και φέτος το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Κάστρο

Πρέβεζα: Κλειστό και φέτος το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Κάστρο
Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ανδρέα λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το εκκλησάκι στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα. 

Το εκκλησάκι εγκαινιάστηκε το 1956, ενώ η ανέγερσή του έγινε στο βορειοανατολικό προμαχώνα του κάστρου, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Στρατό στην Εκκλησία.

Η φθορά του χρόνου, τα σημάδια του καιρού αλλά και η βεβήλωση που υπέστη από αγνώστους, είναι εμφανή στο εκκλησάκι το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ρωγμές και τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί επικίνδυνο και οι πόρτες του έχουν κλείσει για τους πιστούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» Κώστας Λογοθέτης στο Σταθμό της Πρέβεζας και την εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού με τους Νίκο Λιβιεράτο και Ανδριάνα Σολδάτου τα νέα είναι ευχάριστα καθώς υπάρχει μελέτη ανακαίνισης της εκκλησίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακαινισθεί.
«Όταν άνοιξε η πόρτα για να μπει ο λαός μέσα ρημάχτηκε το στρατόπεδο. 

Το μνημείο πεσόντων δεν το σεβάστηκαν, το ξεχαρβάλωσαν αλλοδαποί. 

Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ήταν, έχουμε φωτογραφίες και φιλμ, πως έγινε όλο το ξεχαρβάλωμα, αλλά τότε δεν επενέβη ούτε ο Δήμος, ούτε ο στρατός, ούτε καμία αρχή. Επίσης του Αγίου Ανδρέα η εκκλησία βεβηλώθηκε. 

Είμαστε σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη και υπάρχει μελέτη ανακαίνισης της εκκλησίας και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακαινισθεί η εκκλησία και ότι θα ξαναλειτουργήσει» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λογοθέτης.

mypreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Κλειστό και φέτος το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Κάστρο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2729890035373018842
item