Ιωάννινα: Επίθεση κατά Εφετών από τον Διοικητή του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων! Ιωάννινα: Επίθεση κατά Εφετών από τον Διοικητή του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιωάννινα: Επίθεση κατά Εφετών από τον Διοικητή του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων!

                     Ιωάννινα: Επίθεση κατά Εφετών από τον Διοικητή του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων!           

Η αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος για την καθαριότητα και τη σίτιση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με πολιτικούς όρους από το Διοικητή του Βασίλη Τσίκαρη, με τη συνδρομή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Π. Νικολόπουλου και την κάλυψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολλάκη, οδηγεί πλέον σε «αχαρτογράφητα» νερά το νοσοκομείο και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις σε βάρος του. 

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου που είχε εκδοθεί την 30η Νοεμβρίου 2017, επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρία που είχε αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου εναντίον της διαδικασίας που είχε ακολουθηθεί από τη Διοίκηση για προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακολούθησε ανάλογη απόφαση και του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου. 


Η απόφαση προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη, ο οποίος ακολουθώντας τη ρητορική και την τακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τον τοποθέτησε άλλωστε στη θέση αυτή, επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης, αμφισβητώντας την ετυμηγορία των Εφετών! 


Πρόκειται για μια στάση, η οποία από χθες που δημοσιοποιήθηκε σχολιάζεται με πολύ αρνητικό τρόπο, τόσο στο χώρο του Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου, όσο και στην κοινή γνώμη της πόλης. 

Ο κ. Τσίκαρης, ευρισκόμενος σε δεινή θέση και με τη «βούλα» της Δικαιοσύνης, έσπευσε χθες να εκδώσει «δημόσια δήλωση», στην οποία ασκεί κριτική στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, υποστηρίζοντας ότι δεν ελήφθησαν υπόψη σημεία που περιλαμβανόταν στο υπόμνημα της Διοίκησης, θεωρώντας δηλαδή ότι  είναι αδιαμφισβήτητα. 


Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η αναφορά ότι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν εργάζονται ήδη, με πράξη όμως που και δικαστικά πλέον θεωρείται μη νόμιμη. 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου-που για πρώτη φορά υπογράφει αναφέροντας και την ιδιότητα του Καθηγητή του Πανεπιστημίου προφανώς για να δώσει βαρύτητα στις εκτιμήσεις και στην κριτική της Δικαστικής απόφασης- υποστηρίζει ότι εφάρμοσε νόμο που δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός.


Καταλήγοντας επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης  και έμμεσα κατά της νομιμότητας που καλείται να υπηρετήσει, τονίζοντας ότι «το κύρος, ο σεβασμός και η ανεξαρτησία ατόμων και θεσμών δεν χαρίζονται, ούτε επιβάλλονται με νόμους και διατάξεις, καταχτιώνται»! 

Από την εξέλιξη της υπόθεσης καθαριότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και οικονομικές αξιώσεις από εργαζόμενους που δεν προσλήφθηκαν με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 


Όμως γι΄ αυτό ο κ. Τσίκαρης δεν κάνει την παραμικρή αναφορά, παρά μόνο μεταθέτει την ευθύνη για την οποιαδήποτε δυσλειτουργία προκύψει στον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου, από τον ίδιο και τη Διοίκηση που προχώρησε στην αμφιλεγόμενη και δικαστικώς παράνομη απόφαση, στα «αρμόδια όργανα που έλαβαν την απόφαση», ήτοι το Διοικητικό Εφετείο…

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                                 
Ιωάννινα: Επίθεση κατά Εφετών από τον Διοικητή του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων!
Epirusblog Gr
5 of 5
                                 
Ιωάννινα 5838420747968265940
Σχόλια
item