Με ξυπόλητους Τυφεκιοφόρους μας απειλεί ο Έντι Ράμα… Ενώ Λιποτακτούν Αξιωματικοί και Οπλίτες του Αλβανικού Στρατού! (Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι Υπουργών)

Με ξυπόλητους Τυφεκιοφόρους μας απειλεί ο Έντι Ράμα… Ενώ Λιποτακτούν Αξιωματικοί και Οπλίτες του Αλβανικού Στρατού! (Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι Υπουργών)
Στην Αλβανική τηλεόραση ‘News 24’ έγινε  μια αποκαλυπτική συζήτηση με αφορμή τον εορτασμό του εθνικού αλβανικού στρατού. Τα θέματα που συζητήθηκαν  ήταν  τα Βαλκάνια…και ο Εξοπλισμός του Στρατού!Αλλά και θέματα για τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ  και της Βόρειας Κορέας και η πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου που έχει να  κάνει με τον αντίκτυπο στη  διεθνή κοινότητα.
Albanian soldiers take cover during exercise Combined Resolve III at the Hohenfels Training Area, Germany, Oct. 27 …Κανείς δεν επέστρεψε στην Αλβανία απο τους Εκπαιδευόμενους!
Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα για την Αλβανία,  τους γείτονες και το ΝΑΤΟ,  καθώς κατά πόσο είναι προετοιμασμένη η χώρα μας (Αλβανία)  όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις της.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντιτάν Ντεμιράι δήλωσε:
«Είμαστε επίσημα στρατιωτικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά δεν έχουμε αεροσκάφη, άρματα μάχης,  ούτε φρεγάτες».
Ερωτηθείς για το που βρίσκεται ο εξοπλισμός του  στρατού της Αλβανίας, ο πρώην υπουργός Γιασμίν Πασκάλ Μίλο, είπε ότι διαλύθηκε μετά τον καταστροφικό πόλεμο του εμφυλίου του 1997.
Ενδεικτικά είναι τα σημεία της συζήτησης:
Μίλο:  Η Αλβανία δεν επιβουλεύεται κανένα κράτος, είμαστε στο ΝΑΤΟ.
Ντεμιράι: Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν στοχεύουμε κανέναν, όταν οι Ρώσοι έχουν εξοπλίσει με MIG 20 και με σύστημα S-300 τους Σέρβους γείτονές μας . Εμείς έχουμε μόνο πέντε τάγματα τυφεκιοφόρους.
Δημοσιογράφος: Γιατί δεν υπάρχουν άρματα μάχης;
Ντεμιράι: πρέπει να ρωτήσετε τους πρώην υπουργούς.
Μίλο: Τα άρματα μάχης πήγαν για παλιοσίδερα.
Χαϊνταράγκα: (πρώην υπουργός Άμυνας): Έχω οδηγήσει πάνω από 80 άρματα μάχης στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.
Ντεμιράι: Δεν συμφωνώ, από τη στιγμή που είμαστε στο ΝΑΤΟ, δεν χρειάζεται να εξοπλίζουμε για τον εαυτό μας.  Ακόμη και τα Σκόπια είναι πιο οπλισμένα από εμάς. Πρέπει να γνωρίζουμε,επίσης, ότι δύο είναι οι σημαντικές απειλές του ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Ισλαμική τρομοκρατία.
Χαϊνταράγκα: Η κυριαρχία της Αλβανίας και των συνόρων της είναι εγγυημένη.
Ντεμιράι: Φυσικά!
Χαϊνταράγκα: Δεν μπορούμε να αγοράσουμε άρματα μάχης, δεν φθάνει ο προϋπολογισμός μας.
Ντεμιράι: Υπάρχει μια καταπόνηση του αλβανικού στρατού, περίπου 3.000 ένστολοι τον εγκαταλείπουν καθώς και 360 αξιωματικοί. Ο αλβανικός στρατός καταπονείται σκανδαλωδώς.
Χαϊνταράγκα: Η άμυνα και ασφάλεια  της Αλβανίας είναι εγγυημένη.  Η συνεισφορά της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, επίσης, δεν συζητείται. Αν μιλάμε για επιθετικότητα που μπορεί να συμβεί στην Αλβανία, αυτή μας την εγγυάται το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.
Μίλο: Τότε γιατί όλες οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ δαπανούν τόσο χρήματα για το στρατό και τον εξοπλισμό.
Χαϊνταράγκα: Ήρθε η ώρα να ενισχυθεί η στρατός. Η κυβέρνηση έχει προσθέσει στον αμυντικό προϋπολογισμό  100 εκατομμύρια ευρώ.
Ντεμιράι: Όχι μόνο εκατό, έχουν προστεθεί άλλα 55 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αίτημα της νέας υπουργού Άμυνας.
Μίλο: Νομίζω ότι χρειάζεται να ανανεωθεί η στρατηγική  της χώρας.
(Στοιχεία από SManalysis, στην αλβανική  γλώσσα)
http://veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Με ξυπόλητους Τυφεκιοφόρους μας απειλεί ο Έντι Ράμα… Ενώ Λιποτακτούν Αξιωματικοί και Οπλίτες του Αλβανικού Στρατού! (Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι Υπουργών)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4012737440527738139
item