Ιταλία: Διαδηλώσεις για την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης Ιταλία: Διαδηλώσεις για την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: Διαδηλώσεις για την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης

Ιταλία: Διαδηλώσεις για την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης

Συνδικάτα και απλοί πολίτες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης Τζεντιλόνι να ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια - Αίτημα να συνεχιστεί ο κοινωνικός διάλογος έως τον Ιούνιο του 2018.

Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στις διαδηλώσεις του ιταλικού συνδικάτου Cgil, σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις οργανώνονται στην ιταλική πρωτεύουσα,. τη Ρώμη και στο Τορίνο. 

Η συνδικαλιστική αυτή οργάνωση αμφισβητεί πρώτα απ΄όλα, την απόφαση της κυβέρνησης Τζεντιλόνι να αυξήσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια για τους ιταλούς εργαζόμενους.

Το Cgil ζητούσε να συνεχισθεί ο κοινωνικός διάλογος μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ώστε να βρεθεί καταλληλότερη λύση. 


Παράλληλα, το ιταλικό αυτό κεντροαριστερό συνδικάτο προτείνει να θεσπιστεί η δυνατότητα καταβολής ενσήμων για τις περιόδους κατά τις οποίες οι νέοι μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσουν, στο τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη. 

«Κρίνουμε τις μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, μη ικανοποιητικές», δήλωσε η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο, η οποία παίρνει μέρος στη συγκέντρωση που έχει οργανωθεί στην πλατεία του λαού της Ρώμης. 


Ζήτησε, επίσης, να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για την προσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο κόστος ζωής και να εγκριθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, με στόχο τη μονιμοποίηση των έκτακτων εργαζομένων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.

Το συνδικάτο Cgil, τέλος, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πετύχει και επαναπροσέγγιση με τις άλλες δυο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας Cisl και Uil, οι οποίες έχουν δεχθεί την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ιταλία: Διαδηλώσεις για την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7043973350852616917
Σχόλια
item