Αυτή είναι η Βασιλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη που όλοι αναζητούν! Αυτή είναι η Βασιλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη που όλοι αναζητούν! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτή είναι η Βασιλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη που όλοι αναζητούν!

Αυτή είναι η Βασιλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη που όλοι αναζητούν!
Δείτε αναλυτικά την συνταγή και τη μέθοδο εκτέλεσης!
Η Βασιλόπιτα είναι παράδοση! Μαζί με τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, είναι διάφοροι λόγοι για τους οποίους χαιρόμαστε που έρχονται γιορτές. 

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει για την Πρωτοχρονιά το κέικ που θα σας μείνει αξέχαστο. Μια συνταγή που όλοι αναζητούν…
Συστατικά
Για τη Βασιλόπιτα κέικ
300 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 γρ. μαστίχα
7 γρ. μαχλέπι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1-2 πορτοκάλια ξύσμα
2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το μείγμα Β
4 αυγά (200 γρ.)
75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
Για το μείγμα Γ
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη Βασιλόπιτα κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το «φτερό» πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταμάταμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. (Καλό είναι το βούτυρο να το χτυπάμε όταν είναι εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό).
Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μείγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη.
Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί!!!
Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!



Epirusblog Gr
5 of 5
Αυτή είναι η Βασιλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη που όλοι αναζητούν!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7981750829153926706
Σχόλια

Τα Ελληνικά online καζίνο

Η τεχνολογία όσον αφορά τον διαδικτυακό τζόγο και ειδικότερα τα  online   casino ,   έχει ξεκινήσει το 2000  όπου  και  είχαμε το λαν...

Διάβασε τα πάντα για το νόμιμο στοίχημα online στο Betmasters.gr
item