Πρέβεζα: Χάνει το «τρένο» των υδατοδρομίων η Πρέβεζα; – Οι τελευταίες εξελίξεις… Πρέβεζα: Χάνει το «τρένο» των υδατοδρομίων η Πρέβεζα; – Οι τελευταίες εξελίξεις… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Χάνει το «τρένο» των υδατοδρομίων η Πρέβεζα; – Οι τελευταίες εξελίξεις…

Πρέβεζα: Χάνει το «τρένο» των υδατοδρομίων η Πρέβεζα; – Οι τελευταίες εξελίξεις…
Είχαμε αναφερθεί στην όχι και τόσο ευχάριστη εξέλιξη που είχε το ζήτημα της χρηματοδότησης ενός υδατοδρομίου στην Πρέβεζα, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Η διαδικασία χωροθέτησης-αδειοδότησης του υδατοδρομίου στην πόλη δρομολογείται, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως μαρτυρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το 2018 και με το ίδιο μάλιστα χρηματικό ποσό (10.500 ευρώ), την ώρα που έχει εκδοθεί από το ΔΛΤ και ένα ένταλμα πληρωμής. 

Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις για τα υδατοδρόμια σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα «τρέχουν» με… ιλιγγιώδεις «πολιτικές» ταχύτητες.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε δήλωσή του για το θέμα είχε αναφέρει: «Σε όσους κακεντρεχείς έλεγαν ότι «γιατί δεν φέρνετε το σχέδιο νόμου να ξεκινήσουμε;». Να σας πω τι είχε γίνει και θα τα πούμε και στη Βουλή όταν με το καλό έρθει το σχέδιο νόμου.
Υπήρχε μια συγκεκριμένη διαδικασία και υπάρχει και σήμερα συγκεκριμένη διαδικασία για να εγκριθούν υδατοδρόμια, άρα αν είχε κάποιος ενδιαφέρον μπορούσε να κάνει αίτηση και να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης αδείας. Έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα δυο άδειες, μία στην Κέρκυρα και μια στους Παξούς από δημόσιους φορείς μάλιστα. 
Αυτό που δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε, είναι μέρη λιμανιών που νοικιάστηκαν ως αποθήκες ή ως άλλοι χώροι κάποιοι να τους κάνουν υδατοδρόμια για να έχουμε πάλι, για μια ακόμη φορά, εμπόδιο αδειών και όχι το να γίνουν υδατοδρόμια και να έχουν νοικιαστεί από τα Λιμενικά Ταμεία από τους Δήμους, ή από οποιονδήποτε φορέα, ως υδατοδρόμια. 
Αυτό δεν επιτρέπουμε να γίνει. Κι αυτό χάλασε επίσης τη σούπα σε κάποιους που πίστευαν ότι μπορούν με ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, να κάνουν ένα Δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη τη δυτική Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου που θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για να γίνουν υδατοδρόμια. Εμείς έχουμε ένα πολύ σφιχτό πλάνο εκεί που τα υδατοδρόμια δεν είναι εμπορικά και έχουμε και συνεργασία με τις Περιφέρειες γι’ αυτό, σε μικρά νησιά, σε περιοχές …».
Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνάντησαν επενδυτικό σχήμα με τη συμμετοχή κινεζικών εταιριών και των εταιριών Hellenic Seaplanes και Petrichor Capital Partners.
Οι εκπρόσωποι των εταιριών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την υπόθεση των υδατοδρομίων και ανέφεραν ότι το σχήμα που εκπροσωπούν μπορεί να κάνει επενδύσεις έως και 250 εκατομμυρίων ευρώ, με άξονες προτεραιότητας τις Κυκλάδες και τη Δυτική Ελλάδα. Ζήτησαν διευκρινίσεις για το νομικό πλαίσιο λειτουργία των υδατοδρομίων και αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο κινήτρων.
Η Πρέβεζα ωστόσο δείχνει τη δεδομένη χρονική στιγμή ανέτοιμη να ακολουθήσει αυτές τις εξελίξεις, παρ’ όλα αυτά με ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα «βήματα» της δημοτικής αρχής σχετικά με ένα ζήτημα που ενδεχομένως να αλλάξει το «χάρτη» των μεταφορών στην περιοχή μας.
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Χάνει το «τρένο» των υδατοδρομίων η Πρέβεζα; – Οι τελευταίες εξελίξεις…
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 839667430689916164
Σχόλια
item