Β. Παπαδόπουλος: Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών στην ΑΟΖ Β. Παπαδόπουλος: Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών στην ΑΟΖ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Β. Παπαδόπουλος: Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών στην ΑΟΖ

Β. Παπαδόπουλος: Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών στην ΑΟΖ
Η Λευκωσία έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις απειλές της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως έπραξε μέχρι τώρα, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
«Η Κυβέρνηση» είπε, «θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ως το τελευταίο γιώτα, και ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αποτελεσματική της πολιτική και με αυτήν θα πορευθούμε και στην συνέχεια».
Είπε ακόμη ότι θα καταγγελθεί η παράνομη Νavtex της Τουρκίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε και για την αναφορά του Νίκου Κοτζιά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδεχθεί διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε σχέση με θέματα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.
Είπε πως είναι πάγια η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη, τη διακηρύσσει συχνά και την εξέφρασε και στον ΓΓ του ΟΗΕ στη γενική συνέλευση του περασμένου Σεπτεμβρίου, ότι είναι έτοιμος συνεχίσει το διάλογο για την εσωτερική πτυχή και ότι, για τη διεθνή πτυχή και μια νέα διάσκεψη, πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία  από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να αποδώσει αυτή τη φορά τα αναμενόμενα που επιθυμεί ο κυπριακός λαός.
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση  και έχουμε πλήρη συναντίληψη και ταύτιση απόψεων για το πως θα γίνει αυτό, και ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν στην Αθήνα. Αν αυτή είναι η θέση της τουρκικής πλευράς θα το δούμε αμέσως μετά τις εκλογές όταν ο καθένας θα αποδείξει με τις πράξεις του».
Epirusblog Gr
5 of 5
Β. Παπαδόπουλος: Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών στην ΑΟΖ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2132419626818950902
Σχόλια
item